Відео

Стало відомо про стан 8 бійців ЗСУ, поранених на Світлодарській дузі (відео)

Стало відомо про стан 8 бійців ЗСУ, поранених на Світлодарській дузі (відео)

Вісьмох бійців Збройних сил України, у ніч на 7 червня поранених поблизу селища Новолуганського внаслідок ворожого артобстрілу, евакуювали до лікарень за межами Донеччини.

Нагадаємо, сьогодні уночі, проігнорувавши домовленості про перемир’я, російські бандформування відкрили на Світлодарській дузі артилерійський вогонь по позиціях ЗСУ. В результаті обстрілу двоє українських захисників, бійці «Азову» із позивними «Круглий» (28 років) і «Максон» (24 роки) загинули, ще восьмеро їхніх побратимів були поранені. І ось повідомили про стан поранених на Світлодарці нацгвардійців («азовці» підпорядковані Нацгвардії). 

Про нинішній стан поранених бійців поінформував начальник мобільного військового госпіталю – полковник медичної служби Павло Пилипенко. За його словами, до мобільного госпіталю № 65 четверо військових надійшли з уламковими пораненнями кінцівок, тулуба, а також торакальним пораненням. Решта – з бойовими акубаротравмами.

Стан здоров’я всіх військовослужбовців – середньої тяжкості, але їхнім життям загрози нема. Після стабілізування їхнього стану, всіх воїнів доставили до різних військово-лікувальних закладів з високим рівнем надання медичної допомоги, розташованих за межами Донецької області.

Раніше волонтер Роман Донік заявив, що загибелі і поранень військових під Новолуганським можна було уникнути, адже за кілька днів до трагедії наші військовослужбовці вирахували позицію ворожої артилерії, але їм не дозволили відкривати вогонь у відповідь. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство
В тему