Відео

Сила материнського інстинкту: в селі на Волині собака «всиновила» кошенят (відео)

Сила материнського інстинкту: в селі на Волині собака «всиновила» кошенят (відео)

В одному із домогосподарств у селі Озеро Ківерцівського району собака вигодовує кошенят.

Собака на кличку Білка відібрала у кицьки дитинчат, бо вважає їх за своїх. Про це «Суспільному» розповіла господарка тварин Євгенія Андрійчук. Каже, Білка була вагітна, але не народила. Два тижні тому відібрала кошенят у кішки.

«Відразу вона взяла і їх прийняла, це на подвір’ї було, я побачила. І вона нікого не підпускала, дітей – то взагалі кидалася, а кота побачить чужого – то страшне. То взяти і гарно так глядіти – я вперше побачила, поки живу», – каже пані Євгенія і додає: двірняжка вилизує кошенят і годує молоком.

Явище, коли тварини одного виду виховують дитинчат іншого, в природі трапляється, розповів доцент кафедри зоології Східноєвропейського університету Ярослав Степанюк. Каже, такі випадки часті серед свійських птахів.

«Тут у собаки проявився інстинкт до вигодовування малят. А в маленьких котів у свою чергу інстинкт агресії до собак іще не сформований. Тому між ними існує така дружба. В подальшому малі котенята будуть сприймати собак як неворожих тварин до моменту, поки не зіткнуться з агресією», – пояснив учений.

Аби кошенята не відвикли від кицьки, на ніч господарі почали приносити їх до мами.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь, Курйози
В тему