Відео

У Росії знову судять українських моряків (відео)

У Росії знову судять українських моряків (відео)
У Лефортівському суді Москви розпочалося засідання суду стосовно 24-х українських військовополонених моряків. Сьогодні їм можуть продовжити запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє кореспондентка Громадського з місця події.

У суді зібралися журналісти, адвокати та рідні моряків.

Коли хлопців заводили до суду, люди аплодували.

Українських полонених моряків заводять до зали суду в Москві. Рідні зустрічають їх оплесками

Журналістка Громадського поспілкувалася з частиною моряків перед засіданням суду.

«Все буде Україна. Слава Україні», - кажуть хлопці.

«Дасть Бог — скоро будемо вдома», - каже один з них капітан катера «Бердянськ» Роман Мокряк.

Українські полонені моряки в Лефортовському суді Москви. Кажуть, що все добре і стан нормальний. Передають "Слава Україні!"

 
Моряки на суді знову заявили про свій статус полонених та відмовилися надавати будь-яку інформацію крім імені та звання.

Нагадаємо, зранку 25 листопада 2018 року українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. При виході з Керченської протоки російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. Загалом на трьох суднах були 24 українських військових, двоє з них службовці СБУ. Троє з них дістали поранення.

Усіх українців звинуватили у незаконному перетині кордону Російської Федерації в Чорному морі. 29 листопада їх вивезли до СІЗО Москви.

16 січня Лефортовський суд Москви продовжив термін тримання під вартою всім 24 полоненими українським морякам до 24 та до 26 квітня 2019 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, суспільство, НП
В тему