Відео

На Рівненщині побилися прихожани УПЦ МП і ПЦУ (відео)

На Рівненщині побилися прихожани УПЦ МП і ПЦУ (відео)

Громади Православної церкви України і Української православної церкви Московського патріархату не поділили храм Святих Косьми і Даміана в селі Розваж.

Поліція встановлює обставини релігійного конфлікту, – пише Кримінал.TV.

Бійка сталася біля храму в селі Розваж Острозького району.

В УПЦ МП заявляють про захоплення храму прихожанами ПЦУ.

«Недільне богослужіння в храмі, на яке зібралося близько сотні прихожан УПЦ, почалося о 8 ранку, а о 9 до церкви прямо посеред служби увірвалися прихильники» ПЦУ», – повідомляє синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

«Показували нам якісь папірці, нібито у них зареєстрована тут громада» ПЦУ «і вони мають повне право на храм. Але про яке право вони кажуть, коли ми, парафіяни нашої церкви, які постійно в неї ходять, ніяких рішень не приймали», – цитує сайт УПЦ МП одну з місцевих парафіянок.

Андрій Смирнов, радник голови Острозької РДА з питань релігії, опублікував документ, згідно з яким релігійна громада села була перереєстрована в Православної церкви України.

«14 квітня парафіяни Православної Церкви України с.Розваж, маючи на руках всі документи, зайшли в Космо-Даміанівському храм – пам'ятка архітектури національного значення. Не дивлячись на шалений опір активістів і тітушок РПЦ, комісії вдалося провести інвентаризацію. О.Віктора Земляного віруючі не пустили. Священики відправили подячний молебень українською мовою. Тимчасовий настоятель о. Іван Мурашко провів парафіяльні збори, які обрали нову парафіяльну раду і ревізійну комісію», – повідомив чиновник.

Поліція, яка була присутня на місці конфлікту, ще не дала йому правову оцінку.

«У дворі місцевої церкви відбувалися богослужіння двох громад. Після їх завершення між віруючими виникла сутичка, під час якої місцевому жителю стало погано. На місце інциденту викликали» швидку», медики якої надали допомогу чоловіку... Поліцейські встановлюють всі обставини події. За результатами проведеної перевірки буде прийматися відповідне рішення», – повідомляють правоохоронці.

Читайте також:

На Рівненщині громада ПЦУ вигнала священика УПЦ з храму (відео)

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, рівне
В тему

Останні матеріали