Відео

Оновлені дані МОЗу жахають: грип убив уже 19 українців (відео)

Оновлені дані МОЗу жахають: грип убив уже 19 українців (відео)

За поточний епідсезон від грипу померли без малого два десятки наших співгромадян, серед них вагітна, троє дітей і двоє медиків.

Поточного епідемічного сезону грипу та ГРВі в Україні зафіксували уже 19 летальних випадків. Серед жертв небезпечних штамів грипу, які циркулюють у країні, – вагітна та троє дітей. Таку печальну статистику повідомила в ефірі «Прямого» завідувачка відділу грипу та ГРВІ Центру громадського здоров’я МОЗ України Оксана Артемчук.

За словами Артемчук, з наступного тижня слід очкувати сплеску захворюваності серед дітей, адже школярі повертаються до занять після канікул.

«За даними минулого тижня в Україні зросла захворюваність на грип та ГРВІ переважно серед дорослого населення. Діти були на канікулах, вони повернулись до навчального процесу з понеділка, тому з наступного тижня ми серед дітей будемо бачити зростання захворювань на грип та ГРВІ», – заявила представник МОЗ. 

Читайте також: 

В Україну прийшов бульозний грип, який загрожує нестерпним вушним болем і втратою слуху

За її словами, епідемічні пороги в Україні в цілому не перевищені. 

«Навпаки, ми перебуваємо нижче порогу, це добре. Проте в деяких регіонах, а саме у Житомирській, Сумській, Одеській областях, епідемічні пороги перевищені. Саме у цих областях епідемічний рівень захворюваності. Найбільше – це Житомирська область», – зауважила завідувачка відділу грипу і ГРВІ ЦГЗ. 

Також фахівець відзначила, що рівень щеплення населення «протигрипозною» вакциною залишається вкрай низьким. Лише 0,4 українців щепилися від грипу.

«Я хочу також повідомити, що в Україні вже 19 летальних випадків, серед них – вагітна жінка, троє дітей, двоє медичних працівників. І жоден з них не був щеплений проти грипу», – наголосила завідувачка.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Україна
В тему

Останні матеріали