Відео

Українських полонених моряків привезли на суд до Москви (ВІДЕО)

Українських полонених моряків привезли на суд до Москви (ВІДЕО)

Українських полонених моряків привезли до Лефортовського суду Москви, де має відбутися засідання щодо продовження строку їх арешту.

Про це пише журналіст Роман Цимбалюк у своєму Facebook.

На відео видно, як полонених моряків, яких російські прикордонники незаконно захопили в районі Керченської протоки в Азовському морі, привезли силовики випускають з автозаку і заводять в приміщення суду.

"Лефортовський районний суд Москви. Привезли наших військовополонених", – написав Цимаблюк.

Окрім того, на відео чути, як журналіст вітає полонених моряків словами "Слава Україні!".

На засідання суду також прибула українська омбудсвумен Людмила Денісова разом з рідними моряків.

Наших хлопців розподілили для розгляду справи на 6 груп по 4 людини. Перші три групи будуть розглядатися з 9:30. В очікуванні. Хочемо скоріше побачити наших моряків, – наголосила вона.

Однак судовий процес буде закритим для журналістів та слухачів. Також будуть не розголошувати підсумки засідання без попереднього узгодження.

"Судові засідання по нашим військовополоненим морякам у Москві закрили. Кому є чого боятися і що приховувати, той ховається. Дякуємо нашим друзям з Європейського Союзу, США, Великої Британії, Швеції, Чехії, Польщі, Литви, Латвії і Данії, які прийшли підтримати наших хлопців", – написав глава МЗС України Павло Клімкін на своїй сторінці у Twitter.

Судові засідання по наших військовополонених моряках у Москві закрили. Кому є чого боятися і що приховувати, той ховається. Дякуємо нашим друзям ????????????????????????????????????????????????????????????????????????, які прийшли підтримати ???????? хлопців.

— Pavlo Klimkin (@PavloKlimkin) January 15, 2019

Раніше голова МЗС України Павло Клімкін заявив, що питання звільнення захоплених українських моряків для Кремля – це технологічна гра на тлі майбутніх виборів в Україні. До неї Кремль захоче задіяти не лише моряків, але й інших незаконно ув'язнених українців.

Одиночний пікет відбувається біля будівлі Лефортовського суду Москви. Поблизу будівлі дівчина тримає плакат з написом: "Звільнити українських моряків з російських в'язниць!".
Також відомо, що на початку засідання присутні родичі та інші плескали й кричали біля входу в суд: "Ура Україні".

Прямо сейчас у суда проходит одиночный пикет. pic.twitter.com/9llk5gRwx2

— ОГОН (@OgonWatch) January 15, 2019

Нагадаємо, у Росії до 25 травня продовжили термін попереднього слідства у справі українських моряків, які були незаконно захоплені російськими військовими біля Керченської протоки. Раніше адвокат Ілля Новіков розповів, що "суд" у Росії щодо справи військовополонених українських моряків розпочнеться не раніше ніж за рік, проте він буде мати формальний вигляд, адже РФ вже має підготовлений вирок.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Світ, Політика
В тему