Відео

У Харкові в метро поліція силою розганяла колядників (відео)

У Харкові в метро поліція силою розганяла колядників (відео)

На новорічно-різдвяні свята українці із задоволенням і колядують, і щедрують, і «водять Козу», і переодягаються у «Меланку». Одним словом, святкують та бажають один одному миру та добробуту. Певно, потішити українськими колядками та щедрівками вирішили і люди, що влаштували імпровізований вертеп на одній зі станцій Харківського метрополітену. Ось тільки місцева поліція явно не була налаштована на пісноспіви українською мовою. Адже намагалася силою розігнати вертепників.

Відео такої нестандартної ситуації опублікували на сторінці «Крапка» у Facebook.

Таким же відео поділилася українська письменниця Лариса Ніцой:  «Рєбят, заканчіваєм... Ви слишитє мєня, я сєйчас міліцию визаву». Як же дістали ці московити. Отак, як цей вертеп, повинна звучати вся Україна. Повинні перегукуватися між собою вертепами села: на тому кутку співають, і на тому кутку. Повинні перегукуватися міста: і по тій вулиці вертеп іде, і по тій вулиці, і на тій площі зібралися, і в тому парку. У ресторанах і кафешках співають. Козу водять, зірку носять. У костюми поодягались. А навколо туристів-іноземців натовпами. Україна колядує», – написала вона.

Ніцой додала, що вона мріє про той час, коли Україна нарешті стане туристичною меккою завдяки поверненню національних традицій. Письменниця впевнена, що наша країна має усі можливості стати цікавою усьому світу. У тому числі завдяки своїм традиційним святам.

«І перший крок до цього — заговорити рідною мовою. Українські московити сліпі й глухі до українського. І прикладом є цей вертеп. Вслухайтеся у ті позитивні вібрації, які йдуть від вертепників. Посміхніться! Вам же бажають добра в новому році! Непробивні. Вони не відчувають», – знову обурилася вона через скандальний інцидент у харківському метро.

Читайте також:


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали