Відео

У Києві штурмують медичний університет імені Богомольця (відео)

У Києві штурмують медичний університет імені Богомольця (відео)

У Києві штурмують Національний медичний університет імені Богомольця. До будівлі намагаються пробитись прихильники екс-ректора Катерини Амосової, яку звільнили ще 10 січня з посади.

Про це повідомило Міністерство охорони здоров’я у Фейсбуці.

«Саме зараз відбувається штурм адміністративної будівлі НМУ ім. О.О. Богомольця. Це спроба екс-ректорки Катерини Амосової та її прихильників потрапити до університету. Така спроба вторгнення є протизаконною.

Катерина Амосова була ознайомлена з наказом про своє звільнення керівництвом університету 10 січня 2019 року і наразі не має жодних повноважень.

Додатково відомча служба разом з Катериною Амосовою відповідно до законодавства України мали звернутись до МОЗ України, а не адміністрації університету, як до органу, який видавав акт про поновлення та звільнення.

Нагадаємо, що державні виконавчі служби зобов’язані повідомляти МОЗ України як засновника та власника державного університету про здійснення будь-яких виконавчих проваджень у державному університеті, зокрема, про плани захоплення та блокування університету державними виконавцями. Наразі таких повідомлень до МОЗ України не надходило», – повідомили в МОЗ,

Згодом поліція вивела з приміщення НМУ ім. Богомольця прихильників Катерини Амосової, наразі вони дають пояснення правоохоронним органам. Імовірна ще одна спроба штурму.

Чиатйте також:


 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ
В тему