Відео

Українські моряки дають неправдиві свідчення, бо їхнім рідним можуть погрожувати (відео)

Українські моряки дають неправдиві свідчення, бо їхнім рідним можуть погрожувати (відео)

Федеральна служба безпеки РФ оперативно виклала в Інтернет відео допитів українських військовослужбовців, затриманих під час спроби проходу через Керченську протоку 25 листопада.

На камеру були опитані оперуповноважений 7-го управління Головного управління військової контррозвідки СБУ старший лейтенант Андрій Драч (перебував на катері Нікополь), комендор-сигнальник, матрос катера Нікополь Сергій Цибізов, командир дивізіону суден забезпечення військово-морської бази Південь ВМС України (військова частина А-1728), капітан 3-го рангу Володимир Лісовий.

Однак командувач Військово-морських сил Збройних сил України Ігор Воронченко в ефірі телеканалу ICTV увечері 26 листопада заявив, що полонених змушують під тиском давати неправдиві свідчення:

«Екіпажі суден нині перебувають у різних місцях. Троє військовослужбовців, один офіцер і двоє контрактників, які були поранені, в лікарні міста Керч. Кораблі розташовані в пункті базування, де дислокуються катера ФСБ. І вже є певні докази про надання неправдивої інформації нашими матросами», – сказав він.

«Я цих матросів із Нікополя знаю, вони завжди були чесними професіоналами своєї справи. І те, що вони зараз говорять, це неправда», – додав Ігор Воронченко.

Командувач ВМС України зазначив, що з цими військовослужбовцями вже зустрілися адвокати. Воронченко також звернув увагу, що двоє військовослужбовців є вихідцями з Криму і їхні батьки проживають на півострові, в зв'язку з чим на них буде чинитися тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найвідоміші випадки запровадження воєнного стану в світі

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему