Відео

Чи помилує султан: МЗС намагається витягти з-за ґрат українку, засуджену пожиттєво в Малайзії (відео)

Чи помилує султан: МЗС намагається витягти з-за ґрат українку, засуджену пожиттєво в Малайзії (відео)

Чи виправдає суд або ж чи помилує султан громадянку України, якій присудили довічний термін у Малайзії. Як повідомили в Міністерстві закордонних справ ТСНу, таку ухвалу закордонного суду Україна оскаржує.

Справа Клавдії Лопаткіної з бідної родини із Херсонської області – безпрецедентна. В її поклажі правоохоронці знайшли наркотики – кокаїн. На суді українка відмовилася визнавати свою провину. І її засудили на довічне ув’язнення. Чи є шанси в нашої 25-літньої співгромадянки вийти з-за малайзійських ґрат?

Клавдія Лопаткіна

Кадри, на яких доньку ведуть до суду, Катерина Лопаткіна переглядає з клубком у горлі. Донька сказала їй такі слова: «Мамо, якщо я повернуся до України, це буде диво».

На острів Пінанґ Клава поїхала як туристка, та ось уже три роки не може звідти повернутися. В багажі дівчини знайшли чотири пачки цукерок, та в обгортки були загорнуті не ласощі, а наркотики. Усього 2 кг, вартістю на чорному ринку понад 300 000 доларів. За намір перевезти заборонені речовини, українці загрожувала найвища кара – смертна. В підсумку в 25 років її засудили пожиттєво.

Клавдія Лопаткіна

«Вона, природно, дуже сильно плакала, коли дізналася. Вона сказала: «Мамо, я не винна». Це була її помилка: вона просто повірила людям.

Дівчина народилася у Новій Каховці, проживали з мамою в гуртожитку, де мали дві невеличкі кімнати. Клаву ростила без батька. Мати впевнена: її дитина полетіла до Малайзії, щоб заробити гроші і не бути для неї тягарем. Три роки дівчина працювала в Одесі офіціанткою, знайшла там хлопця, завагітніла. Кавалер запропонував аборт, та Клавдія відмовилася. Саме в цей час познайомилася із чоловіками, які пообіцяли легкий заробіток… У Дубаї їй передали начебто коштовності, які мала віддати комусь в Малайзії. Тепер через свою наївність бита життям дівчина може просидіти у закордонній буцегарні до самої смерті.

Наразі, за даними Нацполіції, наразі в Україні судять вісьмох наркодилерів, причетних до відправлення Клави в Малайзію, та чогось чотирьох із них відпустили додому… Тоді як їхню наївну жертву в заморській країні можуть запроторити до тюремної камери назавжди.

В МЗС тим часом оскаржують вирок українці про довічне ув’язнення. Якщо програють в апеляційному, є ще найвищий суд – федеральний. А також право на помилування. Клопотання про помилування подаватимуть султанові штату, в якому засуджена затримана.

Без мами на Херсонщині тим часом підростає донька засудженої Лопаткіної, яка народилася вже у малайзійській тюрмі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: кримінал, Україна
В тему

Останні матеріали