Відео

«Ректор, виходь!»: у Києві масштабний мітинг студентів КПІ (відео)

«Ректор, виходь!»: у Києві масштабний мітинг студентів КПІ (відео)

У четвер, 25 жовтня, в столиці на масштабний мітинг вийшли студенти Київської політехніки. Молодь звинувачує у корупції проректора освітнього закладу і вимагає його звільнення.

Про акцію протесту з участю студентської молоді повідомляє одразу кілька спільнот у «Фейсбуку», популярних серед киян.

«Студенти КПІ разом з викладачами вимагають відставки ректора. Цей студентський мітинг зібрав досить багато учасників. Хто на місці? Що у вас відбувається? Тримайте нас в курсі!» – сповіщають про активність під стінами першого корпусу політехніки у пабліку «Типовий Київ».

«Зараз на території КПІ проходить протестна акція. Студенти, за їхніми словами, вийшли проти проректора. Вони запевняють, що проректор – корупціонер», – повідомляє «Київ оперативний».

За даними видання theБабель, біля першого корпусу КПІ імені Сікорського мітингує близько півтори сотні студентів. Вони вимагають звільнення із обійманих посад ректора вишу Михайла Згуровського і проректора із адміністративно-господарської роботи Петра Ковальова.

«Студенти тримають у руках плакати із лозунгами: «Прозорі розслідування», «Ні корупції» тощо. Також вони принесли фотографії гуртожитків інституту. На фото зображені розбиті туалети і обідрані стіни. Студенти вимагають провести аудит і виявити, на що витратили гроші, виділені на ремонт гуртожитків і корпусів КПІ», – сказано у повідомленні.

Студентська молодь мала намір поспілкуватися із очільником ВНЗ і скандувала: «Ректор, виходь!». Та Згуровський до них не вийшов, натомість представник ректора запросив кількох студентів до шефа у кабінет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У АТОвців «вкрали» понад 6 мільйонів гривень, виділених на реабілітацію

Мітинг студентів Київського політехнічного інституту 25.10.2018

У розпорядженні ресурсу «Київ оперативний» є повний текст вимог, які студенти висувають до керівництва свого навчального закладу:

«У зв’язку з нещодавніми результатами внутрішньої перевірки та подальшими наказами ректора хочемо оголосити повний список наших вимог:

  1. Звільнення з посади проректора Ковальова у зв’язку з порушенням Закону України «Про запобігання корупції».
  2. Звернення адміністрацією КПІ до правоохоронних органів для перевірки фактів корупції, продемонстрованих у сюжеті «24 каналу», щодо діяльності проректора Ковальова на посаді голови тендерного комітету та, в подальшому, оприлюднення усіх документів щодо цього розслідування. 
  3. Усім членам та учасникам старого Тендерного Комітету винести догану та на час проведення перевірки правоохоронними органами відсторонити від виконання основних обов’язків в університеті.
  4. З наступного засідання забезпечення відеотрансляції у мережі Інтернет усіх засідань Тендерного Комітету КПІ та в найближчі декілька днів затвердити новий склад Тендерного Комітету КПІ, де будуть присутні голови СР та СРС КПІ.
  5. Проведення оцінки якості та факту проведення всіх ремонтів, які проводили компанії, афілійовані з проректором Ковальовим, за останні чотири роки. А також досягти належної компенсації або якісного виконання робіт у разі виявлення проблем. До перевірок обов’язково залучити голів студрад гуртожитків.
  6. Проведення аудиту цін щодо нещодавнього тендеру на закупівлю турнікетів. 
  7. Негайного оприлюднення інвестиційних договорів із будівництву ЖК на території КПІ, для аналізу умов забудови та оцінки вигоди для університету.
  8. Влаштування відкритої зустрічі, із залученням всіх зацікавлених студентів, із забудовником для запитань-відповідей щодо будівництва гуртожитків, ліцею та ремонту приміщень.
  9. Відсторонення від виконання обов’язків на час розслідування правоохоронними органами ректора КПІ Михайла Згуровського».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепа облили лайном прямо під Кабміном (відео)

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, київ, внз, скандал, мітинги, студенти
В тему