Відео

Новоспечена бабуся порахувала суму «відкату» з одної «дитячої коробки» від Гройсмана (відео)

Новоспечена бабуся порахувала суму «відкату» з одної «дитячої коробки» від Гройсмана (відео)

Жителька Кривого Рогу, яка недавно стала бабусею, звинуватила урядовців у тому, що наварюють на нашумілих бебі-боксах усі 50% заявленої вартості такої допомоги.

Криворіжанка Ольга Слободенюк, яка 22 вересня стала бабусею онученьки Даринки, до пня розкритикувала хвалений урядом бебі-бокс. Нагадаємо, починаючи із 1 вересня, крихітні українці у пологовому отримують дитячу коробку із найнеобхіднішими речами для немовляти.  

Пані Олена не полінувалася і перерахувала вартість умісту гройсманівської «дитячої коробки», звіривши із цінами на ринку та в Інтернеті. І що ви думаєте? Виявилося, що близько половини заявленої собівартості бебі-боксу (офіційно вміст картонної коробки-«колиски» вартує 5000 грн) іде комусь до кишені. Відео, зняте криворіжанкою і опубліковане у «Фейсбуку», отримало колосальну кількість реакцій і репостів. 

«Собівартість бебі-боксу – 5000 грн, співвідношення ціни і якості. І чому я не здивована?» – підписала своє відерозслідування Ольга Слободенюк.

Цікава жінка поставила собі ціль перерахувати, чи справді сумарна вартість речей, що увійшли до коробки малюка, відповідає заявленій – 5000 грн. У підсумку виявилося, що собівартість такого пакунка вдвічі менша – 2324 гривні. Правда, ціни самої картонної «люлі» криворіжанка не знала. Та якщо від оголошеної урядом вартості бебі-боксу відняти вартість його наповнення, то отримаємо ціну самої порожньої картонної коробки-«колиски»: 5000 грн – 2324 грн = 2676 грн. Навряд чи стільки вартує картонка, хай із гарним малюнком і міцна!

«Загалом, ми усе відкрили, порахували, все перевірили. Значить, за кількістю збігається зі списком. Ми навіть галочки ставили. Навіть десь порахували, що дві упаковки замість однієї, чотири упаковки замість однієї. Значить, зі списком у нас усе збігається, –  починає своє дослідження пані Олена, яка вирішила перевірити, що дістала від держави її онучка Даша і чи ніхто на тому не «наварив». – Перерахували ми за цінами ринковими, цінами магазинів. Значить, ціни «Сьомого кілометру» Одеси, ціни Кривого Рогу. Брала середню собівартість і добре додавала туди, будемо так казати, навар. Отже, щодо якості одразу кажу, що ні ковдра, ні рушник, ні плед так званий не відповідають тій якості, якою я би хотіла, щоби користувалася моя дитина. Фірми не відомі зовсім, їх у простому продажу в магазинах нема, але вони є в Інтернеті, і ми навіть ціни порівняли із Інтернетом. Отже, все ми підрахували, собівартість (заявлена. – Ред.)такої коробки для новонароджених у допомогу молодим мамусям – 5000 грн. Порахували ми все це, додали все це (не знаємо тільки ціну коробки, самої коробки, яка щільна, хороша) – ну от, на все про все витрачено 2324 гривень. Значить, коробка сама коштує 2676», – шокувала глядачів результатом свого аудиту віднедавна бабуся.

Логічний висновок: «відкат» із кожного бебі-боксу, які так розхвалені урядом, становить аж 50%! Хтось кладе собі до кишені понад 2,5 тисячі гривень із кожної такої «коробки малюка».  

«Дякую вам, звичайно, за таку коробку. Хоча на такі гроші можна було дитині шафу зробити, замовити, поставити, – розмірковує авторка відео. – Ну мені просто було цікаво, що отримає моя внучечка від держави обіцяного. Дякую вам за подарунок велике, і дякую, що половину вартості подарунка ви поклали собі до кишені. Ну як же без цього? Треба ж теж собі крем для сосків, прокладки для грудей, дорогі депутати, памперси би вам, до речі, теж не завадили, адже ви, певно, погано ходите в туалет. Ну от такими пледами накриватися, такими ковдрами, спати  на таких матрацах… Ну допомагаєте ви нам, нашим дітям, помагаєте ви нашим онукам. Та, любі мої, 50% ви кладете в кишеню собі», – резюмувала жінка, яка вивела на чисту воду урядовців із їхніми бебі-боксами.

Зі свого боку зауважимо, що для наповнення бебі-боксів речі купуються гуртом, а отже, реальна вартість кожного такого пакунка – ще нижча, ніж 2324 гривні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, володимир гройсман
В тему