Відео

На Херсонщині батько сп’яну мало не забив трьох крихітних дітей (відео)

На Херсонщині батько сп’яну мало не забив трьох крихітних дітей (відео)

На Херсонщині до лікарні із сильними побоями госпіталізували трьох малолітніх дітей. У чотирирічного хлопчика поламана ключиця, у чотиримісячного – гематома на шиї. Їхній трирічний братик відбувся синцями. Це результати раптової агресії п’яного глави сімейства, який розпустив до синів руки. Йдеться в сюжеті «ТСН.День».

Побитих малюків доставили до Херсонської обласної дитячої лікарні із районного центру Білозерка. Інна Холодняк, головлікар медзакладу, розповідає: «На тулубі, на кінцівках виявлені садна, синці й у чотирирічної дитини виявлено перелом ключиці. У чотиримісячної дитинки – гематома шиї».

За даними поліції, після скоєного 29-річний чоловік спочатку втік, та потім сам прийшов до районного відділку із каяттям і розповів, що наробив. Каже, просто по-батьківськи покарав нечемних малих за зіпсуті іграшки та влаштований у хаті безлад . Звідки у синів узялися забої та переломи – уявлення не має.

Що сталося насправді, стримуючи сльози, розповідає мама, яка нині перебуває з дітьми в палаті. Того вечора жінка із чоловіком гостювали у сусідів. Дітей покинули вдома самих, але постійно навідувалися. Перших кілька разів ходив батько, а потім пішла і вона.

«Приходжу, а вони побиті. Одного нема – заховався. Вторий у синяках плакав. Переломані штахети. Він начав падати на колєні: сина, прости, я не знаю, я не помню, це не я робив, – розказує мама Катерина. – Начав вєни різать собі, ножом при дітях, кулаками бить. В ітозі пропав».

Сусідка, в якої гостювало подружжя, не приховує, що батько хлопчиків хильнув зайвого. «У мене оце вчора були поминки сестрички моєї. І кумі моїй сімдесять год. Ну ми посиділи трошки, нормально так, і поспівали. Ну а як у них там получилося, це Бог його знає», – розповідає старша жіночка. І додає: вірить, що сусід справді не пам’ятає, як накинувся на дітей. Тим паче вже покаявся і сам пішов до поліції зі зізнанням.

Тим часом 29-літній горе-татусь запевняє: чітко пригадує лише, як один раз ударив старшого. Так «виховував», бо малі вдома вчинили безлад і поламали забавки. До цього, мовляв, руки на дітей не підіймав.

«За старшого, да, я в міліції тоже пояснення давав. Що дав, дєйствітєльно, по губам дитині. Я не знав, що так получиться», – виправдовується Валентин-старший.

У правоохоронних органах кажуть, що родина на Херсонщину приїхала півроку тому з Миколаївської області, живуть бідно, винаймають будинок, але не пиячать. Стоять на обліку як сім’я, що опинилася у скруті. Адже заробляє один батько – працює різноробочим в агрофірмі. А тепер став фігурантом кримінального провадження. Чоловік, що заподіяв шкоду власним кровинкам, відбудеться штрафом чи виправними роботами.

«По такій статті не затримують. Легкі тілесні ушкодження», – констатує Ярослав Шанько, керівник відділу ювенальної превенції ГУНП у Херсонській області.

Дружина прощати чоловікові не збирається: це була остання крапля. «За що простить? За те, що дитині ключицю поламав?» – риторично запитує. Катерина каже, що до Валентина не вернеться і не пробачить такої кривди. Але йти їй нікуди. Поки що проситиме дікарів, аби дозволили трохи пожити в медичному закладі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, кримінал, діти, херсон, бійка
В тему

Останні матеріали