Відео

Ніякої поваги: підлітки по всій Україні глумляться над пам’ятниками та могилами (відео)

Ніякої поваги: підлітки по всій Україні глумляться над пам’ятниками та могилами (відео)

Лише за серпень, у різних областях України, відбувся ряд вандалізму. Підлітки громили пам’ятники та глумилися над меморіальними дошками.

Так, у Ланівцях (Тернопільська область) четверо неповнолітніх проникли на об’єкт розкопок і забрали звідти людський череп.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Фігурантами провадження стали четверо неповнолітніх місцевих жителів.

Ще 17 серпня до поліцейських надійшла заява від міського голови Ланівців про те, що невідомі особи вчинили наругу над могилою воїнів УНР, що по вулиці Січових стрільців.

З’ясувалося, на місці захоронення тривали розкопки з метою перепоховання останків.

Через несприятливі погодні умови роботи тимчасово припинили. Місце розкопок було покрите брезентом, огороджене стрічкою. Проте чотирьох підлітків віком 14-17 років, це не зупинило. Зловмисники спустилися в яму та вийняли людський череп. Весь цей процес фільмували на камеру мобільного, відтак ще й фотографій з останками наробили. Відео та фотозаписи поліцейські вилучили.

Триває досудове розслідування.

Натомість, у Харкові підліткам загрожує до 7 років в'язниці за наругу над пам'ятником. Свої «подвиги» вони опублікували в Instagram, – пише сайт «kriminalukraine.com.ua».

Прокуратура Харкова порушила кримінальну справу за фактом наруги над пам'ятником солдатам, розстріляним у роки Другої світової війни.

Монумент встановлений на території навчального закладу. Наруга було скоєно групою неповнолітніх і відео про свої «подвиги» вони опублікували в Instagram. Більше того, хлопчина не просто вибрався на меморіальну плиту, а помочився з неї. За даним фактом проводиться розслідування за ч.3. ст. 297 Кримінального кодексу України. Підозрюваним загрожує до 7 років в'язниці.

Варто зазначити, що 22 серпня з’явилася інформація про те, що запорізькі підлітки також не поважають меморіальні пам’ятки. Так, у Мережі з'явилося відео, на якому видно, як вандали виконують трюки на пам'ятнику чорнобильцям, – повідомляє «actual.today».

Цей меморіал в пам'ять про аварію на Чорнобильській АЕС до річниці аварії.

Школярам, мабуть, все одно – пам'ятник це чи ні. На своїх велосипедах підлітки заїжджають на прямокутну похилу платформу і з'їжджають з неї, як ні в чому не бувало.

Ще одна наруга над могилами відбулася на Донеччині. Там двоє підлітків зруйнували більше десятка надгробних пам'ятників і плит на цвинтарі в селі Нескучне. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Донецької області.

Зазначається, що 15 серпня в Великоновосілківському відділення поліції звернувся житель села, який розповів, що невідомі пошкодили пам'ятник його батька на кладовищі. Спочатку чоловік вирішив, що надгробок впав від сильного пориву вітру, але потім помітив ще кілька розбитих пам'ятників.

Поліцейським непросто виявилося знайти можливих свідків злочину. Проте врешті-решт правоохоронці вийшли на двох підлітків. Школярі зізналися, що влаштували погром «просто так». Проходячи повз кладовища, вони посперечалися, чи вистачить сміливості і сил комусь із них зайти на кладовище і поламати пам'ятники і могильні плити. В результаті обидва опинилися здатні на такий «подвиг».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, підлітки, кримінал
В тему