Відео

Топ-5 крутих фільмів про автомобілі (відео)

Топ-5 крутих фільмів про автомобілі (відео)

Багато людей так любить свої машини, що дає їм імена. Дехто вважає автомобілі частиною власного тіла. Впізнаєте себе? Тоді ви просто зобов’язані подивитися добірку найкращих фільмів про авто.

«Форсаж»/The Fast and the Furious (2001 2017)

Нескінченна серія фільмів із Віном Дізелем, головні козирі яких – красиві машини, швидкість і операторська робота. Деякі глядачі вважають, що хлопці використовують «Форсаж» як помсту дівчатам, які потягли їх на «Сутінки» або на «50 відтінків сірого». Проте ця серія настільки крута, що навіть прекрасна половина людства на неї «підсіла».

Крім іншого, Форсаж – найприбутковіша франшиза студії Universal. Загальний касовий збір усіх частин – 2,3 млрд доларів. Бюджет сьомої частини сягнув $250 млн. На жаль, виконавець однієї з головних ролей Пол Вокер помер, не закінчивши роботу над фільмом. У зйомках картини брав участь його брат.

«Таксі»/Taxi (1998 – 2018)

Момент, коли таксі Даніеля перетворюється в гоночний болід, став еталоном видовищного безсловесного гумору.

У другій частині менше гонок, але більше екшену. Перший фільм Люк Бессон знімав самостійно, для другого написав тільки сценарій.

До слова, у 2018-му вийшла 5-а частина.

«Драйв»/Drive (2011)

Кримінальний трилер у жанрі нео-нуар, в якому купа посилань у бік кінокласики. На Каннському фестивалі 2011 року картина перемогла в номінації «Найкраща режисура». Сюжет простий і хвилюючий: водій (Раян Гослінг) удень працює автомеханіком і каскадером, а вночі допомагає грабіжникам утекти з місця злочину.

«Перевізник 1, 2, 3»/Le Transporteur 1, 2, 3 (2002, 2005, 2008)

Кримінальний бойовик, з якого почалося сходження Джейсона Стетхема. Всі трюки спортивний актор виконував самостійно.

Сюжет вражає: колишній спецназівець Френк без запитань перевозить для замовників небезпечні вантажі.

Сиквел «Перевізника» вийшов у 2005 році, приквел – у 2008-му. З кожним новим сюжетом трюки ставали все ефектнішими – як і машини.

«Малюк на драйві»/Baby Driver (2017)

Хлопець на прізвисько Малюк обожнює стильну музику, швидку їзду та адреналін у крові. Все його життя – це суцільні погоні та перестрілки. Якось він по-справжньому закохується й вирішує вийти з гри, але спочатку йому доведеться виконати ще одне завдання, яке може виявитись останнім у його житті.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, шоу-бізнес, комедія, кіно, кіно
В тему