Відео

ТОП 10 фільмів про маніяків (відео)

ТОП 10 фільмів про маніяків (відео)

Фільми про серійних убивць міцно закріпилися на полицях кіноманів. Стрічки цього жанру вражають не лише грою улюблених і знаних акторів,у більшості це моторошні трилери, які завжди тримають в напрузі до самого кінця.

Отже, ми пропонуємо вам кращі фільми про маніяків.

1.«Мовчання ягнят», 1991 р.

Цей фільм займає особливе місце в світовому кінематографі. Фактично це еталон жанру кримінальних трилерів. Прем'єра відбулася в 1991 році, і з тих пір мільйони вдячних глядачів подивилися картину. Стрічка отримала п'ять номінацій Оскара. Фільм був знятий за однойменним романом знаменитого літератора Томаса Харріса.

На всьому Середньому заході США, відбувається серія кривавих убивств. Жертвами стають молоді жінки в різних штатах, а всі факти вказують на те, що за всіма епізодами ховається одна людина. Молода, але дуже активна агент ФБР Кларисса Стерлінг відправляється у в'язницю штату за консультацією. Вона хоче зрозуміти мотиви вбивств порадившись з маніяком. Засуджений Ганнібал Лектор доктор психології, відбуває свій термін за серію жорстоких вбивств і канібалізм. Злочинець йде на зустріч розслідування але висуває жахливі умови.

 

 

2. «Багряні ріки», 2000р.

У престижному коледжі, що знаходиться в Альпах, відбулося звіряче вбивство, розслідування якого доручено досвідченому комісару поліції П'єру Ньеманс. Тим часом в іншому невеликому містечку відбувається ще один загадковий злочин - таємничий зловмисник розрває  могилу маленької 10-річної дівчинки. Молодий детектив Макс Керкерьян веде цю справу. Здавалося б, між цими двома злочинами немає нічого спільного, але виявляється, що зв'язок існує. Після того, як поліцейським вдається виявити його, досі розслідувані ними звичайні злочини просто меркнуть у порівнянні з тією темрявою, куди приведе їх пошук істини, яка виявиться смертельно небезпечною.

3. «Ганнібал: Сходження», 2006р.

Перша глава життя найзнаменитішого і хитромудрого маніяка всіх часів ... Йому було шість, коли на його очах жорстоко вбили його родину. У двадцять, втікши до Франції, а потім в США, він отримав освіту психіатра. Попереду на нього чекало життя, повне привілеїв. Але жага помсти за вбивство сім'ї лише розгорялася в ньому…

 

 

4. «Червоний дракон», 2002 р.

Лікар, меценат Ганнібал Лектер виявляється підозрюваним в серії вбивств, де у жертв були вирізані деякі частини тіла. Спеціальний агент ФБР Грем здогадується, що вбивцею і є доктор Лектер. Намагаючись врятуватися, Лектер ранить агента Грема, а сам в результаті потрапляє під варту. Через деякий час начальство Грема пропонує йому звернутися за допомогою до Ганнібалла Лектера, так як в місті з'явився новий серійний вбивця. Грему не залишається нічого іншого, як відправитися до маніяка в психіатричну лікарню. Ганнібал погоджується допомогти спецагенту, але затіває з ним психологічну гру. Завдяки підказкам Ганнібала, Грему вдається натрапити на слід таємничого вбивці...

5. «Зодіак», 2007р.

Трилер «Зодіак» американського режисера Девіда Фінчера розповідає про серійного вбивцю на прізвисько Зодіак, що вчинив 37 убивств в Сан-Франциско за 12 років.

Він наганяв  жах на весь Сан-Франциско протягом 25 років. Він спілкувався через репортерів з владою, в своїх шифрах і листах він жорстоко дорікав і критикував поліцію через бездіяльність. Маніяк, то пропадав на час, то з'являвся знову. Іноді копи починали сумніватися, що чергове вбивство вчинив саме той, за ким вони так довго полювали. Але, тим не менше, почерк вбивств говорив про те, що «Зодіак» ще не відійшов від справ.

6. «Клітка», 2000р.

Головна героїня фільму, психіатр, проникає в свідомість серійного вбивці, що знаходиться в комі. На його рахунку вже майже десяток жертв - молодих привабливих дівчат, яких маніяк катує перш ніж позбавити їх життя.

Останню викрадену ним дівчину поки так і не знайшли, але є надія, що її ще можна врятувати. Однак для цього спочатку треба потрапити в темні мізки психопата і з'ясувати, де ж знаходиться страшна камера катувань.

7. «Сім», 1995р.

Фільм - представник класичного американського трилера, приніс чималу славу акторам знявся в ньому. У зйомках задіяли багато знаменитих акторів, які завдяки цій стрічці зробили великий стрибок до світової акторської еліти.

Історія представлена від імені ветерана американського розшуку - Вільяма Сомерсета. Всього тиждень залишається у прославленого детектива до виходу на заслужений відпочинок. Але як завжди, коли людина особливо ні чого не чекає на Сомерсета звалюються неприємності. Відбувається кошмарне вбивство, і кому як не самому досвідченому детективові доручають зайнятися його розкриттям, але не все так просто. В пару до слідчого дають зеленого молодика, а внутрішнє чуття детектива підказує, що це вбивство не останнє, а лише початок ланцюжка.

 

 

8. «Безсоння», 2002р.

Два поліцейських з сонячного Лос-Анджелеса прилітають на сувору Аляску, щоб розслідувати вбивство молодої дівчини, забитої до смерті. Практично всі з поліцейського управління Аляски схиляються до того, що її вбив покинутий однокласник. Але досвідчений детектив Дормер розуміє, що в цій справі не все так просто, як здається на перший погляд. Дормер влаштовує для вбивці засідку, але в тумані, через безглузду помилку, вбиває свого напарника Екхарта. Дормер вирішує приховати свою причетність до цього вбивства. Але вбивця дівчини бачив все і знає про вину Дормера. Тепер невловимий злочинець дзвонить детективу і шантажує його. Все це буквально зводить Дормера з розуму і він вже на все готовий, щоб цей жах скоріше закінчився.

9. «Хто Ви, Містер Брукс?» 2007 р.

Шанований бізнесмен і батько сімейства, містер Брукс приховує таємницю. За образом дбайливого чоловіка і ніжного батька ховається жорстокий вбивця. Протягом довгого часу ці дві особистості безуспішно борються між собою, і жодна з них не може взяти верх. В результаті вбивства тривають, і, здається, ніщо не може обірвати цей кривавий ланцюг злочинів.

Однак Бруксу не пощастило. Свідком його останнього злодіяння стає божевільний фотограф. Він починає шантажувати злочинця, але у нього особливі вимоги. На відміну від звичайних шантажистів, фотографа не цікавлять гроші. Він хоче бути присутнім при наступних вбивствах.

 

 

10. «Психо», 1960

Дівчина, незадоволена романом з розведеним чоловіком, що приділяє їй увагу, краде на роботі велику суму грошей і в поспіху втікає з міста.

У мотелі, де вона зупинилася на ніч, їй доводиться зіткнутися з його молодим власником...

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, шоу-бізнес, кіно
В тему