Відео

Ще одне торнадо зафільмували у Запорізькій області (відео)

Ще одне торнадо зафільмували у Запорізькій області (відео)

Вранці, 2 липня, близько 9 ранку відпочивальники курорту Кирилівка (Запорізька область) стали свідками торнадо. Природне явище можна було спостерігати з усіх баз відпочинку.

Повідомляється, що небо затягнуло хмарами, і на горизонті один за одним з'явилися два величезних вихору, які через кілька хвилин зникли.

Торнадо пройшло морем. Відповідно ніхто не постраждав.

Читайте також: Українці по всі країні фільмують смерчі (відео)

Тим часом користувачі соцмереж пишуть, що за останній час вже неодноразово спостерігали смерчі біля узбережжя Азовського моря.

Відео стихії з’явилося вже наступного дня у YouTube. Варто зазначити, що смерч відпочивальників зовсім не налякав. Люди продовжували лежати на пляжі і навіть не збиралися покидати узбережжя.

Нагадаємо, для створення смерчів потрібно кілька чинників: висока температура, дуже висока вологість повітря, насиченість атмосфери вологою і сприятливі синоптичні процеси.

Читайте також: На Київщині зафіксували черговий смерч (відео)

Проте аби виникнув смерч цих факторів замало (при даних погодних умовах смерч з’являється лише в 1 випадку зі 100). Тому прогнозувати явище практично неможливо.

Варто зазначити, що смерчі в Україні проходять щорічно в різних регіонах. Найбільше їх спостерігають уздовж Дніпра – в Дніпропетровській, Кіровоградській, Полтавській, Черкаській, Київській областях, а також на заході – на Волині, Рівненщині та Львівщині.

 

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Надзвичайні події, запоріжжя, погода
В тему