Відео

ТОП 10 фільмів–жахів (відео)

ТОП 10 фільмів–жахів (відео)

Багато любителів фільмів-жахів сперечаються, яка ж стрічка найстрашніша. Природно, що думок дуже багато, адже кожен обирає кіно відповідно до власних уподобань. Ми пропонуємо вам список фільмів, які вважають кращими у жанрі хоррору.

«Чужі», 1986 р.

Чужий – це досконалий організм і ідеальна машина для вбивства, оскільки в ньому поєднується фізична сила і небувала жага знищення всього на своєму шляху. Офіцеру Еллен Ріплі і команді корабля «Ностромо» одного разу вже довелося зіткнутися з цією твариною, після чого з живих залишилася лише Ріплі. Капсулу з Еллен виявили рятувальники багато років по тому і забрали її на свій корабель та повідомили, що планета, де були виявлені яйця чужих, колонізована і вони направляються саме туди. Ріплі намагається пояснити, що їх очікує і попередити про небезпеку, але ніхто не сприймає її всерйоз. Але незабаром їх всіх чекає зустріч не з одним, а тисячами Чужих, які жадають лише вбивати.

«Щось», 1982

Полярники з бази США спостерігають дивну картину: їх норвезькі колеги на вертольоті переслідують їздову собаку, намагаючись всіма засобами вбити тварину. Під час колотнечі один з американців отримує поранення, а непрохані гості гинуть. Собаку, яка дивом врятувалася від смерті, замикають в вольєрі. Полярники відправляються на норвезьку станцію, щоб з'ясувати причини того, що сталося. Там вони бачать суцільну розруху, знаходять тіло дослідника та спалені останки, схожі на людські. Крім того їм на очі потрапляє брила льоду, з якої щось було вилучено. Для подальшого вивчення полярники переносять зібрані матеріали до себе на базу. Досить швидко команда розуміє, що зіткнулася з позаземною формою життя, котра була звільнена із крижаної пастки. Вона може підпорядковувати собі тіло жертви і є вельми агресивною. Невідома сутність починає розповзатися по світу, погрожуючи перекинутися на материк.

«Астрал», 2010 р.

Джон разом з дружиною Рене і трьома дітьми – Фостером, Келлі і Далтоном перебираються в новий будинок. Але незабаром Рене починає помічати, що в будинку відбуваються досить дивні речі. Одного разу Далтон намагався забратися на горище, після чого впав зі сходів, а на наступний ранок хлопчик так і не прокинувся. Лікарі вважають, що Далтон знаходиться в комі, проте не можуть визначити її причину. Проходить три місяці і Рене продовжує стикатися з дивними явищами в будинку, тому намагається умовити чоловіка переїхати в інший будинок. Однак, паранормальна активність продовжує переслідувати сімейство і на новому місці. Рене запрошує декількох фахівців з надприродного, щоб вони допомогли позбутися привидів.

«Дракула», 1979 р.

Граф Дракула вирішує покинути рідну Трансільванію і переїхати в Англію. Піднявшись на борт корабля, він з нетерпінням чекає зустрічі з новою країною та з новим життям. Однак судно зазнає аварії, і Дракула стає єдиним, кому вдалося вижити. Хвиля виносить графа на берег, де його знаходить господар психіатричної лікарні, що знаходиться неподалік. Персонал клініки зустрічає Дракулу як почесного гостя, намагаючись надати йому все необхідне. Люди не шкодують своїх сил, щоб допомогти людині, котра пережила справжнє пекло. Ось тільки з його появою в окрузі починають відбуватися дуже страшні події.

«Монстро», 2008р.

Роб їде в Японію, і в честь цього влаштовує вечірку, з купою алкоголю, дівчатками і всіма потрібними атрибутами для веселощів. Але в розпал свята лунає страшне гарчання. Виявляється, що жахливий монстр напав на Нью-Йорк. Він руйнує все на своєму шляху, наводить паніку і хаос, а при цьому ще й пожирає людей. Армія нічого не може вдіяти проти страшної тварини. Манхеттен роблять закритою зоною і вводять там комендантську годину. Але там знаходиться  дівчина Роба, і вона в страшній небезпеці.

«Психо», 1998р.

Меріон Крейн викрадає у свого боса досить велику суму грошей, після чого дівчина втікає. Коли вона опиняється  вночі серед порожнього шосе, то вирішує перепочити в одному з придорожніх мотелів, який, як виявилося, належить досить дивній людині на ім'я Норман Бейтс і його не менш дивній матері. Ця ніч стає останньою в житті Меріон, оскільки вона потрапила в лігво божевільного і жорстокого вбивці. Після зникнення Меріон на її пошуки вирушає сестра дівчини і приватний детектив. Розслідування приводить їх в той самий придорожній мотель Бейтса. Вони навіть не здогадуються з яким кошмаром їм незабаром доведеться зіткнутися і що вони стануть жертвами психопата, котрий страждає роздвоєнням особистості.

«Пункт призначення», 2000р.

Алекс Браунінг – учень старших класів, збирається відправитися в шкільну подорож до Парижа. Він боїться літати, але намагається приховати свій страх. Уже в самому літаку, у хлопця починається напад паніки – йому здається, що їх транспорт  може  вибухнути. Алекса разом з друзями висаджують з літака, щоб посадити їх на наступний рейс, поки хлопець не заспокоїться. Але літак з рештою пасажирами дійсно вибухає в небі. Свідки події шоковані. Тут же з'являються два агента ФБР, які опитують тих, хто залишився живим, особливо їх зацікавив Алекс. Але найстрашніше тільки починається: через деякий час всі однокласники, які вижили завдяки хлопцевому  дару передбачення, починають гинути один за іншим і Алекс розуміє, що смерть переслідує їх.

«Щелепи», 1975р.

Події картини відбуваються в невеликому курортному містечку, де молода дівчина стає жертвою акули. Наступного ранку  місцевий шериф з помічником знаходять її пошматоване тіло. Шериф Броуді наполягає на підключенні до цієї справи берегової охорони, а також пропонує викликати для вилову білої акули спеціальну команду, проте мер категорично проти цього, оскільки такі дії можуть розполохати відпочиваючих. Незабаром кількість жертв хижака зростає з кожним днем, а 4 липня в день святкування Незалежності США, акула-вбивця  на очах людей  позбавила життя інструктора з плавання. Після цієї трагічної події мер міста дає дозвіл на операцію з вилову білої акули .

«Жах на вулиці В'язів», 1984р.

Молодій дівчині на ім'я Тіна Грей постійно сниться один і той же жахливий сон, в якому людина з обгорілим обличчям, одягнена в брудний  смугастий светр і рукавичкою на правій руці з лезами замість пальців, намагається вбити її. Тіна розповідає про свої жахи подрузі Ненсі і виявляється, що дівчині сниться той самий сон. Незабаром Тіну знаходять мертвою і підозра падає на її хлопця Рода, якого незабаром заарештовують. Ненсі продовжують мучити жахливі видіння, тож її мати вирішує відвезти дівчину в клініку з дослідження  порушень сну. Незабаром Ненсі дізнається про історію цієї людини з нічних кошмарів, якого звуть Фредді Крюгер. Він був маніяком, вбивав дітей, а батьки його жертв, вирішили помститися і спалили Фредді живцем в котельні, де він працював.

«Дзвінок», 1998 р.

Рейко Асакава - молода журналістка, яка починає цікавитися серією загадкових смертей, що так і залишилися нерозкритими. Співробітники поліції не змогли знайти ніяких зачіпок, і Рейко вирішила провести власне розслідування, щоб підготувати репортаж про ці жахливі події. Опитавши родичів загиблих, дівчина дізнається, що всі вони перед смертю дивилися таємничу відеокасету. Їй вдається відшукати цей запис і переглянути її, однак вона впевнена в тому, що він  не має ніякого відношення до смертей, оскільки просто не вірить в містику і потойбічні сили. Але відразу після перегляду в її квартирі лунає телефонний дзвінок, який сповіщає її про те, що їй залишилося жити рівно сім днів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, кіно
В тему