Відео

У Луцьку перенесуть святкування дня міста (відео)

У Луцьку перенесуть святкування дня міста (відео)

Представники Волинської єпархії Української православної церкви Київського патріархату вважають, що необхідно перенести святкування Дня міста Луцька на травень, щоб це свято не «зливалося» зі святкуванням Дня Незалежності.

З відповідним зверненням до виконувача повноважень керівника міста звернувся митрополит Луцький і Волинський Михаїл. Мовляв, на те є дуже вагома причина, йдеться у сюжеті «12 каналу».

«Ми прив’язалися до дати 22 травня, оскільки це день покровителя нашого міста св. Миколая.

В багатьох містах України святкування відбувається у травні. Хочемо це свято підняти на вищий рівень, бо воно зливається із Днем Незалежності та Днем прапора», – сказав священик.

Він звернув увагу, що у серпні у місті немає студентів, а в травні в усіх іще триває навчання, тож було би краще, аби до святкувань долучалася молодь.

Тож комісія взяла до відома звернення Церкви та рекомендувала департаменту культури вивчити його і після розгляду знову винести на обговорення.

Та ініціативу підтримують не усі лучани. Багато хто каже, що уже звикли до святкувань у серпні.

У міськраді одразу запевняють, що цьогоріч День міста буде у серпні – 19 числа. Та уже наступного року дату відзначення таки змінюватимуть.

Звернення митрополита будуть обговорювати депутати, разом з тим обиратимуть, на коли варто перенести свято. Припускають, можливо, буде у травні або ж у літні фестивальні дні. Йдеться про час, коли проводять «Ніч у Луцькому замку» або «Князівський бенкет».

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему