Відео

На Волині пожежонебезпечна ситуація (відео)

На Волині пожежонебезпечна ситуація (відео)

Волинян попереджають про найвищий рівень пожежної небезпеки. За шкалою у п’ять балів області дали максимальну цифру.

Лише з початку року в області зафіксовано 25 пожеж сухої рослинності на загальній площі понад 30 га.

Синоптики кажуть: причина – у переміщенні повітряних мас із Північної Африки. Цими днями на вулиці особливо висока температура і низька вологість, тому ризик спровокувати пожежу зростає.

Про це та багато іншого говорили під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що відбулося під керівництвом голови облдержадміністрації Олександра Савченка, повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Тож волинян просять бути особливо уважними на пікніках – гасити багаття, бути обережними з вогнем та не викидати недопалки у траву.

Також на території області проводиться низка заходів щодо попередження пожеж у лісових масивах і природних екосистемах. Зокрема, впродовж минулого тижня проведено 20 рейдів, за результатами яких за спалювання сухої рослинності притягнуто до адміністративної відповідальності 2 особи. Тож головний рятувальник краю наголосив на необхідності активізації роботи в цьому напрямку.

Читайте також: На місці волинського заповідника постало попелище

За результатами перевірки встановлено, що лісогосподарські підприємства в цілому готові до реагування на пожежі в лісових масивах.

Для боротьби з лісовими пожежами при Волинському ОУЛМГ в 2018 році функціонує 21 лісова пожежна станція, 51 пожежно-спостережна вишка, з них 34 обладнані системою телевізійного нагляду за лісовими масивами, 68 пожежних автомобілів (із них 22 орендовані в місцевій пожежній охороні), лісовий пожежний танк, 42 мотопомпи, 10 лісопожежних модулів, 25 пожежних цистерн, 115 колісних тракторів з плугами типу ПКЛ-70, а також інше протипожежне обладнання та засоби пожежогасіння.

Окрім Волинської області, високий рівень пожежної небезпеки – майже у всіх областях Західної України, окрім цього – на Вінниччині та Житомирщині.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Волинь
В тему