В центрі уваги

Електронна автоцивілка: чи треба оформлювати онлайн?

Електронна автоцивілка: чи треба оформлювати онлайн?

Цифровізація усіх документів не обійшла боком поліси ОСЦПВ. З 2019 року електронний поліс дорівняли за юридичною силою до звичного, паперового. До того ж електронний поліс ОСЦПВ від ARX має низку своїх переваг.

Зручність документів

Головна перевага автоцивілки онлайн — зручність. Щоб оформити поліс, треба приділити до десяти хвилин і просто мати під рукою телефон. Щоб оформити паперовий варіант, потрібно їхати до офісу компанії. Цьому треба приділити більше часу протягом робочого дня.

Власник машин активно почали використовувати електронні документи ще за часів карантину. Зараз економія часу й відсутність потреби їхати на інший кінець міста не менш актуальні.

Вартість і перевірка

За вартістю електронний поліс може коштувати дешевше за звичайний. Це пов’язано з тим, що не витрачаються кошти на друкування й папір. Завдяки цьому електронна автоцивілка стає фінансово більш вигідною.

Якщо ви хвилюєтеся про правомірність цього документи, то не варто. Просто треба завжди мати з собою телефон. Для зручності можете завантажити собі на пристрій документ, який надішле страхова компанія.

Якщо на початку введення електронних полісів поліція ще могла скептично ставитися, зараз такої проблеми немає. І на паперовому, і на електронному полісах є спеціальний QR-код, за яким можна отримати всю інформацію.

Основні переваги: резюмуємо

Об’єктивно з недоліків електронної автоцивілки може бути тільки неочікувані баги на телефоні. Проте з переваг можна виділити:

  • швидкість оформлення — документ одразу потрапляє в базу МТСБУ;
  • не треба з кимось контактувати при оформленні;
  • документ ніколи не забрудниться, а підпис не потече;
  • екологічність завдяки економії паперу.

Оформлювати електронний поліс легко. Ви можете попередньо скористатися калькулятором на сайті страховика, а потім заповнити форму. Поліс вам надсилають на електронну пошту.

Ви можете користуватися без проблем електронним полісом ОСЦПВ. Друкувати його після оформлення треба тільки в тому випадку, якщо вам хочеться мати на руках документ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: автомобіль, Авто, Україна, документи
В тему