В центрі уваги

5 атмосферних книжок для осіннього читання

5 атмосферних книжок для осіннього читання

Давно шукаєте привід прочитати щось новеньке? З настанням осені зробити це набагато простіше: взяти з собою улюблену каву або чай, знайти зручне місце в парку та підібрати гарну книжку. З останнім ми й допоможемо. Це може бути художня література чи нон-фікшн, головне, щоб тема була вам цікавою. Перелік найцікавіших варіантів для цієї осені шукайте нижче.

На які видання звернути увагу

Підбірка вийшла доволі різноманітна, тож кожен знайде в ній щось для себе. Спробуйте прочитати:

  1. «Уявний друг», Стівен Чбоскі. Величенька книжка з містичним і зловісним настроєм, в яку легко провалитися з головою. Головний герой вимушений зіткнутися зі страшними випробуваннями, щоб врятувати власних батьків.
  2. «Без Меріт», Коллін Гувер. Сумна та меланхолійна книжка про сімейні стосунки, таємниці, правду та брехню, дружбу й кохання. Хоча письменниця відома насамперед через свої любовні романи та трагічні історії кохання, для осінньої пори рекомендуємо саме «Без Меріт».
  3. «Піранезі», Сюзанна Кларк. Історія, пронизана міфологічними посиланнями та образами архетипних історій і персонажів. Піранезі — головний герой книжки — живе у власному домі, сповненому таємниць. Одного дня в ньому починає відбуватися щось дивне. Тепер головний герой має дізнатися, у чому причина та що з цим робити.
  4. «Аушвіц. Остаточне рішення нацистів», Лоренс Різ. У цій науково-популярній книзі автор досліджує питання концентраційного табору Аушвіц у часи Другої Світової війни, вивчаючи інтерв'ю очевидців і документи, що збереглися.
  5. «Ім'я рози», Умберто Еко. Ще одна цеглинка, яка вдало маскується в детектив у сетингу середньовічного монастиря, проте насправді є справжнім культурологічним дослідженням ролі літератури в житті людини, її зв'язку з релігією та про місце цих двох інститутів у розвитку людства.

Спробували підібрати ті книжки, повз які ви можете пройти в книгарні у пошуках більш гучних представників жанру сучасної прози. Тому, можливо, незабаром ви відкриєте для себе нових авторів.

Як читати більше восени

Щоби створити звичку читати щодня (у транспорті, перед сном тощо), достатньо почати з 10–15 хвилин. Необов'язково продиратися крізь величезні розділи та читати по три книжки на тиждень, почніть із чогось меншого. Щоб не витрачати дорогоцінні хвилини на соціальні мережі чи ігри, завжди беріть книгу з собою. Коли вона під рукою, простіше почитати, поки ви чекаєте на когось перед зустріччю чи на автобусній зупинці, наприклад.

Щоб краще втримувати увагу, увімкніть таймер на телефоні та відкладіть його якнайдалі. Читайте вдумливо, але не бійтеся відриватися на роздуми щодо прочитаного. Адже читання має насамперед приносити задоволення, а вже потім користь.

Можна чергувати художні тексти з нехудожніми. Це працює в тих випадках, коли в певний момент читання не йде далі. Можливо, що таке перемикання уваги допоможе свіжішим поглядом подивитися на текст.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему