В центрі уваги

Книга обліку доходів: головне про документ

Книга обліку доходів: головне про документ

Книга обліку доходів належить до первинних документів. Попри послаблення, що надані підприємцям у 2021 році, вести її все ж потрібно. Але ця процедура стала набагато простіше. Ми допоможемо розібратися, що таке книга обліку доходів та за якими правилами її вести.

64807b9fb9e6f.webp

Як вели книгу до 2021 року?

По-перше, документ потрібно було обов'язково зареєструвати у податковій службі. Підприємцю спочатку треба було придбати книгу встановленого формату, який був затверджений законодавчо. Після цього її прошнуровували та проставляли на кожній сторінці порядковий номер.

Потім документ відносили до податкової разом з заявою на реєстрацію на ім'я директора. Тільки після проведення цих процедур книгу можна було використовувати.

Правила заповнення були доволі суворі:

  • щоденне заповнення;
  • надписи ручкою темно-синього або чорного кольору;
  • стандартна процедура виправлення помилкових значень;
  • завірення виправлень;
  • суворі штрафні санкції за порушення правил ведення.

Що й коли змінилося?

Глобальні зміни відбулися у 2021 році. Саме тоді були прийняті відповідні правки до законодавства. Вони торкнулись ФОП 1, 2 та 3 груп, що перебувають на єдиному податку.

Головне — це скасування обов'язкового формату ведення звітності по доходах. Книга лишилась в минулому, але необхідність ведення звітності зберігалася. Тепер її можна вести в будь-якому зручному для себе форматі. Якщо вибрано паперову форму, то допускається ведення за старим прикладом чи у звичайному зошиті.

Не менш важливо, що через зміни в законодавстві стало можливим вести облік доходів та витрат в електронному форматі. Тобто для цього можна використовувати звичайні Гугл-документи. Найліпше підходять для ведення книги обліку таблиці Excel, які прості у використанні та повністю придатні для всіх необхідних маніпуляцій.

Скасування єдиного формату ведення книги обліку надало ще декілька важливих послаблень підприємцям, а саме:

  • не потрібно прошнуровувати, нумерувати та реєструвати книгу;
  • щоденне внесення записів залишилося в минулому (достатньо щомісячного звіту);
  • не треба проходити процедуру реєстрації;
  • спрощена процедура виправлення помилок.

Крім того, формат ведення тепер теж став вільним. Немає обов'язкових граф та структури. Головне, щоб документ відображав потрібні дані.

Які правила збереглися після внесення змін?

Ведення звітності залишилося обов'язковою процедурою для підприємців. Так само збереглися штрафи за втрату чи відмову від ведення. Якщо в книгу внесено неправильну інформацію, процедура виправлення також залишилася незмінною. Потрібно обережно закреслити рядок, а нижче надати правильні дані. Відповідність змін підтверджується підписом або печаткою.

Якщо книга загубилася, потрібно повідомити контролювальні структури та завести нову. Часто в таких випадках податкова накладає штрафи за невідповідне зберігання.

Кожен запис у книзі має бути підтверджений первинними документами. Ця вимога законодавства залишилась чинною. Для підтвердження доходів та зборів підходять:

  • накладні;
  • акти прийняття-передання робіт;
  • звіти про амортизацію;
  • банківські чеки;
  • виписки з банківських рахунків;
  • платіжні доручення;
  • чеки про оплату послуг.

64807b9fdfa34.webp

Кому потрібно вести книгу обліку?

Необхідність вести книгу обліку стосується тільки ФОП платників єдиного податку. 1, 2 та 3 групи мають обов'язок вести книгу. Це стосується усіх підприємців, що не є платниками ПДВ. Розмір єдиного податку може бути 5% або 2%, але на необхідність звітності за доходами це не впливає.

Нова форма ведення книги обліку доходів

Як було вказано, типову форму скасували. Тож тепер вести облік можна довільно. Це дозволяє:

  1. Мати паперову книгу. Звичайний зошит, блокнот чи навіть розкреслені аркуші друкувального паперу цілком підходять. Головне, щоб було виділено колонки для внесення інформації. Ця умова теж не обов'язкова, але робить заповнення зручнішим. Для підприємців, у котрих велика кількість операцій, підходить спеціальний діловий щоденник.
  2. Вибрати електронну форму. Саме тут обмежень майже не існує. Можна використовувати будь-яку програму або навіть скористуватися сторонніми програмними рішеннями.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему

Останні матеріали