В центрі уваги

Погане зображення в камері спостереження: основні причини та рішення

Погане зображення в камері спостереження: основні причини та рішення

Відеоспостереження буде ефективним лише в тому випадку, якщо зображення з камери буде високої якості. Це означає, що на нього потрібно звертати особливу увагу. Попри те, що представлена велика кількість сучасних IP-камер (https://control.ua/kamery-videonablyudeniya/ip-kamery/), все одно іноді зображення не ідеальне. Розглянемо основні причини, якими камера може бути неякісною і які способи рішення.

Основні причини поганої якості зображення камери спостереження

Досить часто користувачі стикаються з тим, що якість зйомки бажає кращого. Відео може бути запітнілим, розмитим або з подвійним зображенням. І актуально це не лише вночі, а й вдень. Це далеко не найкраще впливатиме на якість контролю об'єкта спостереження. Найчастіше причиною цього є такі факторы:

  • Камера вигоріла на сонці. У разі неправильної установки ультрафіолетове випромінювання впливає на датчики камери. Згодом такий вплив призводить до деформації, розмиття та порушення контрасту. Це означає, що при встановленні потрібно завжди орієнтуватися на напрям сонця – потрібно шукати відблиски. Завдяки цьому ви зможете налаштувати камеру за умов.
  • Інфрачервоні відблиски. Проблема актуальна для камер відеоспостереження з нічним підсвічуванням, якщо встановлено обладнання під певним виступом. У цьому випадку камера буде затемнювати картинку, прагнучи компенсувати відблиски. Щоб уникнути цього, потрібно прибрати від камери все, що знаходиться поряд.
  • Електрифікована поверхня. Якщо камера відеоспостереження не ізольована, але встановлена на поверхні, що проводить електрику, це може призвести до того, що струм буде проходити скрізь. Це негативно вплине на зображення камери. Щоб вирішити проблему, потрібно буде прикріпити дерев'яну частину до поверхні.
  • Порушення контуру заземлення. Зазвичай проявляється подібний дефект у вигляді горизонтальної лінії на екрані. Цьому може сприяти навіть неправильне складання. Допоможе впоратися із ситуацією адаптер, прикріплений на камері, який фільтруватиме шум.
  • Живлення. При неправильному живленні аналогічно з'являються лінії по екрану, а картинка при цьому не рухатиметься. У цьому випадку потрібно буде замінити джерело живлення.

Якщо все це враховувати, можете бути впевненими, що отримуватимете зображення виключно високої якості.

Додаткові способи підвищення якості зображення

  • Нечітке та розмите зображення. Для цього потрібно видалити павутину та пил, якщо вони є. Потрібно переконатися, що довжина камери є оптимальною для камери.
  • Немає зображення. Якщо повністю відсутні зображення, потрібно перевірити вплив вхідних кабелів, якість роботи блоку живлення, роботу радіообладнання та інші подібні фактори.
  • Немає кольорового зображення. Для цього увімкніть та вимкніть інфрачервоне підсвічування перевірте джерела живлення камери, а також переставте камеру на нову ділянку.
  • Підвищена яскравість. Зменшити рівень яскравості допоможе регулювання яскравості та контрасту, встановлення в новому місці, зміна напрямку камери, блокування надмірного освітлення.

І це все лише основні способи, за допомогою яких у вас буде підвищити якість зображення. Щоб уникнути проблем, встановлення має проводитися під контролем фахівців.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему

Останні матеріали