В центрі уваги

Як правильно підготувати будинок до зими: поради по утепленню

Як правильно підготувати будинок до зими: поради по утепленню
Фото ілюстративне

Здавалося б, тільки осінь замайоріла на календарі, а ми уже говоримо про зиму. Чи не поспішаємо, бува? Аж ніяк! Добре відоме усімп рислів’я спонукає «готувати сани щевлітку». Тобто, якщо мова йде про підготовку оселі до зимових холодів, необхідно заздалегідь потурбуватися про те, щоб всередині було комфортно та затишно, не зважаючи на погоду за вікном. Як це зробити? Зокрема, за допомогою утеплення будинку – взимку відчуєте усі переваги.

Значення утеплення фасаду в загальному переліку підготовчих заходів

Передусім зазначимо, що готуватися потрібно, по-перше, завчасно, по-друге, якісно, а по-третє, комплексно.

Завчасно – це коли? Можна одразу, як закінчився попередній опалювальний сезон. Весною, влітку, восени – усі варіанти правильні. Головне – встигнути до холодів, аби вони не встигли доставити вам найменшого дискомфорту.

Якість втілюваних процесів повинна бути на найвищому рівні. Що краще ви здійсните підготовку, то ліпшим буде результат. Тут усе зрозуміло.

І, звичайно, підхід до справи має бути комплексним. Надійні вікна, дах, двері, підлога, стіни – ніщо не повинно пропускати холоду. Прослідкуйте, з чим є нюанси, й пропрацюйте кожен з них. Утеплення стін ззовні в загальному рішенні – один із найважливіших етапів, який допомагає підвищити температуру всередині з одночасним пониженням витрат на електрику та газ.

Чим утеплити будинок?

Пінопласт, полістирол, пінополіуретан, мінвата, ековата, скловата… Варіантів є чимало. Кожен зі своїми перевагами та недоліками. У кожному конкретному випадку необхідно обирати, відповідно до індивідуальних вимог, потреб, можливостей та побажань.

Чи не найпопулярнішими в наш час залишаються два варіанти, які ми рекомендуємо розглянути насамперед:

  1. Мінеральна вата. Матеріал з волокнистою структурою, який «дихає», має значну паропроникність без поглинання вологи, а відтак без накопичення конденсату. Також він вважається одним із найкращих в шумоізоляційному плані і є вогнестійким, що максимізує комфорт і безпеку під час експлуатації. Термін служби без втрати початкових параметрів вимірюється десятиліттями.
  2. Пінопласт. Доступність і простота монтажу роблять його привабливим в економічному смислі. Так, він дещо поступається мінваті у паропроникності, вогнестійкості і звукоізоляції. Однак на захист пінопласту хочемо навести таке: в обох матеріалів практично аналогічна теплопровідність. А це означає, що зі своїм основним завданням – зберіганням тепла – вони справляються майже однаково.

Також належить визначитися з методом обклеювання, конкретними характеристиками того чи іншого матеріалу. Не лише чим, а й як утеплити фасад цегляного будинку чи панельного? Що загалом для цього потрібно й скільки часу займе? Самотужки буває складно прийняти остаточне рішення. Розумний вихід із ситуації – знайти професіоналів своєї справи. Вони не лише виконають роботу, як слід, а й допоможуть з підбором оптимального варіанту.

Утеплення фасадів в Луцьку від «ДАХ ФАСАД»

Звернутися до спеціалістів «ДАХ ФАСАД» = зробити суттєвий, а головне – правильний, крок у підготовці до зими. Зовнішнє утеплення стін є одним із ключових напрямків роботи компанії. Працівники надають повний спектр послуг, допомагають підібрати матеріал, виконують всі робочі етапи у високій якості та в оптимальні терміни. Отримати додаткову інформацію можна на сайті компанії або за контактними номерами.

Тож, як правильно підготувати будинок до зими? Саме так! Разом із «ДАХ ФАСАД»!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Будівництво, будинок, зима
В тему