В центрі уваги

«Ми не маємо права забувати історію», - Олександр Омельчук про туризм у Луцькому районі

«Ми не маємо права забувати історію», - Олександр Омельчук про туризм у Луцькому районі

Луцька районна рада усіма силами намагається розвинути сферу туризму в громадах району.

Про це голова райради Олександр Омельчук розповів під час пресконференції 30 листопада. Також він наголосив на тому, що вони працюють над залученням інвесторів у район, проте через плачевну ситуацію з об’єктами, які нині є у розпорядженні райради, це питання тяжко вирішити.

Але, як зазначив Олександр Омельчук, інвестора насамперед цікавить його безпека.

«Ніхто не може гарантувати інвестору те, що його майно не відберуть. Повірте, ми вже бачили проблеми по земельних питаннях. Деякі чиновники брали участь у рейдерстві. То як ми можемо захистити інвесторів?», - сказав високопосадовець.

Також він додав, що депутати привозили бізнесменів і в Рожище, і в Горохів,і в Луцьк.

«Всіх цікавить будуватися в Луцьку, адже тут все зрозуміло: велика кількість населення, розвинута інфраструктура, величезна привабливість.

Але якщо ми приводимо інвесторів оглянути будівлю в іншій громаді, яка ззовні є красивою, а в середині її з’їдає грибок, то про яку інвестиційну привабливість може йтися. До всього ж часто буває, що немає жодної технічної документації на ту чи іншу будівлю. Тому виникає питання: а чим займалися попередні керівники районних рад?» - обурюється Омельчук.

Тому, за словами чиновника, нині вони багато часу приділяють вирішенню наступних питань: наради та виїзди на об’єкти для огляду.

«Буває, що документація є, але вже немає будівлі. Така ж історія й по ФАПах. Неодноразово збирав керівників та казав, що є приміщення, які просто руйнуються. Дайте їх молодим сім’ям, які жили б у селі та розвивали його. Це ж ваше майбутнє ПДФО. Можливо, хтось хоче жити в селі. Сьогодні ж є безліч бізнес-ідей, завдяки яким мікробізнес можна перетворити у прибуткову справу», - сказав голова Луцької райради.

Також він зупинився на питанні щодо туристичної привабливості району, завдяки чому можна наповнити бюджети громад. Він зауважив, що цим питанням займається вже 6 років.

«Починав все з Олики. Завдячую депутатам райради, завдяки яким ми почали думати над туристичною привабливістю, разом почали промальовувати маршрути. Польська фундація дбає про пам’ятки архітектури на теренах Волині та виділяють кошти для її реставрації», - підкреслив Олександр Омельчук.

Проте він зупинився й на питанні залишків будинку видатної польської письменниці Габріели Запольської.

«Нам не вдалося зробити реставрацію родинного маєтку Габріели Запольської. Вже все було готове, але тодішній голова Ківерцівської райради банально забув винести це питання на сесію. Шкода, бо було б гарно, це ж наша історія. Ми дійсно хочемо привабити туристів, аби вони привезли кошти. Для громади це ж і створення робочих місць, і сувенірна продукція, і відкриття закладів. У нас є чим похизуватися і ми не маємо права забувати історію», - резюмував він.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Луцька районна рада, луцьк, Волинь, історія, туризм
В тему