30 Листопада 2021
Новини

«Рухаємося в правильному напрямку, бо виносимо проблемні питання на поверхню», - Олександр Омельчук

«Рухаємося в правильному напрямку, бо виносимо проблемні питання на поверхню», -  Олександр Омельчук

Луцька районна рада нині представляє інтереси 15 територіальних громад, в тому числі: 5- міських, 5 – селищних та 5 сільських рад.

На розгляд ради виносили так важливі питання, як районний бюджет, зміни до нього, майнові фінансово-господарські, освітянські питань, соцзахист населення тощо.

30 листопада під час пресконференції голова райради Олександр Омельчук прозвітував про перший рік роботи на цій посаді. Насамперед він розповів про проблеми об'єктів, які наразі є у користуванні громад.

«Ті об’єкти, які нам дісталися у деяких громадах – це тільки назва. Ось є військова база у селі Уляники, яка колись була ракетною військовою частиною. У цьому містечку стояли п’ятиповерхівки, казарми, були їдальні. Якщо не помиляюся, там був 51 об’єкт, але сьогодні там розруха: є лише труба та фундаменти. А ця база розташована на мальовничій території серед лісу.

Питання наступне: а нині цю базу можна було б передати для реабілітації наших захисників? Ні. Було все, що було, зруйнували. Так само й терапевтичне відділення у Горохові простояло 32 роки, воно вже руйнувалося. Тому ми вирішили, аби нікого не травмувати, продати та отримати хоч якісь кошти, щоб далі розвиватися», - зазначив Омельчук.

Також він згадав за амбулаторію в Рожищі, на яку Світовий банк виділив 6 млн грн. , але, коли заходиш, відразу видно, що це стільки не вартує, адже «вона була в пристосованому приміщення, не будувалася з фундаменту».

«Хто це робив? Нині ми передали всі папери правоохоронцями, аби вони розібралися з цим питанням, та на Рожищенську громаду. Контроль іде. Знаю, що там погана проводка, немає каналізації, водовідведення та й води нема. Чи потягне зараз такі роботи громада – питання. Хто контролював цей процес раніше – теж питання.

Ми рухаємося в правильному напрямку, що виносимо ці питання на поверхню. Крім того, ми налагодили потужну співпрацю із народними депутатами Вячеславом Рубльовим та Ігорем Палицею та спільно дивимось у майбутнє Луцького району.», - резюмував голова райради.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Луцька районна рада, рожище, Волинь, бюджет
В тему