В центрі уваги

У луцькому «політесі» розповіли про створення креативного хабу на Волині

У луцькому «політесі» розповіли про створення креативного хабу на Волині

У Луцькому НТУ презентували проект створення креативного хабу «Smart Volyn Hub».

9 листопада представники ЛНТУ, Луцька, Волині та гості з Польщі на конференції обговорювали його реалізацію.

Власне, йдеться про реконструкцію колишнього кафе «Меридіан». Варто зауважити, що проект включений до Програми Президента України «Велике будівництво» і фінансується за рахунок коштів ЄС та місцевих бюджетів.

«Будь-яка організація проекту – це командна робота. Якщо говорити про наш проект  «Smart Volyn Hub», він започатковувався, коли я ще була не на цій посаді. Але декілька людей, які тут раніше працювали, повірили в його реалізацію. Вони доклали зусилля, аби дати значний поштовх, аби не втрати цей шанс. Зараз це вже є реальністю», - сказала ректорка ЛНТУ Ірина Вахович.

Очільник Волинської облради Григорій Недопад зауважив, що з втіленням вищезгаданого проекту Луцьк та Волинь буде діамантом цих інновацій, а «Smart Volyn Hub» відкриє багато можливостей і для молоді, українців та іноземних інвесторів.

«Мені дійсно приємно, що Волинська обласна рада долучилася до співфінансування цього проекту. Це нове для нас, але ми має розвиватися, ставати привабливими для інвесторів, молоді, мешканців України», - сказав Недопад.

Заступник голови Волинської ОДА Ігор Чуліпа зауважив, що без інновацій, без інноваційного прориву майбутнього в України не буде.

«Ми маємо розуміти, що Волинська область нині здебільшого є аграрно-промисловою, тому ті завдання, які перед собою ставить ОДА, облрада, нардепи, є завданнями майбутнього. Одним з інструментів, що дозволить нам це зробити, є створення «Smart Volyn Hub», що допоможе залучити молодь – покоління, яке нині є найсучаснішим, креативним, яке вміє нетипово мислити та пропонує цікаві ідеї», - наголосив Чуліпа.

А гості з Польщі поділилися своїми стартапами в Ряшові, де вони реалізували схожу програму. Тому віцепрезидент HugeTECH Sp.Z.o.o. Рафаль Ченкора висловив сподівання, що ЛНТУ також успішно реалізують креативний хаб.

До слова, окрім створення хабу, тут заплановано сформувати матеріально-технічну базу для активізації інноваційної діяльності на Волині.

Варто зауважити, що на базі «Smart Volyn Hub» діятиме:

  • майстерня робототехніки,
  • дві майстерні дизайну,
  • дві майстерні бізнесу,
  • дві кібер-ІТ зони,
  • два коворкінги,
  • івент хол,
  • конференц-зал (420 місць).

Проректорка ЛНТУ Надія Ковальчук акцентувала увагу на тому, що назва проекту – невипадкова.

«Волинь – це Волинська область, хаб – зрозуміло, а Smart розшифровується так: S – Study – це підтримка перспективних ініціатив,  навчання, підвищення кваліфікації, M – mind – це розвиток креативного мислення, A – acceleration – це надання можливості для прискорення практичної апробації, R – research – це якісні наукові та прикладні дослідження та T – technology – це забезпеченя розвитку технологічної грамотності цільової групи», - резюмувала Надія Ковальчук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, ЛНТУ, Ірина Вахович
В тему

Останні матеріали