В центрі уваги

Ворота жалюзі та паркан з профнастилу: чи вдале поєднання?

Ворота жалюзі та паркан з профнастилу: чи вдале поєднання?

Сьогодні можна зустріти безліч варіантів огорожі території. Для замовлення доступні як доволі класичні, так і новітні варіанти конструкцій.

А що ж обрати, якщо хочеться не витратити всі гроші світу, однак отримати сучасну, естетичну та надійну комплексну огорожу території? Розглянемо варіант воріт жалюзі та забору з профнастилу.

Що таке ворота-жалюзи?

Ворота жалюзі являють собою конструкцію, виготовлену з металевих ламелей, які закріплені під кутом, тому й отримали таку назву. Однак на відміну від віконних конструкцій, вони не мають поворотних механізмів.  

Переваги воріт жалюзі:               

  • Можливість проникнення сонячних променів на ділянку. Це позитивно позначається на зростанні рослин на присадибній ділянці. 
  • Циркуляція повітря.
  • Хороші захисні властивості для «провітрюваної» конструкції.
  • Естетична привабливість.
  • Простота монтажу.
  • Досить демократична ціна.

Зазвичай подібні ворота встановлюють в місцевостях з високим рівнем вологості, на заболоченому ґрунті, коли для поліпшеної вентиляції необхідна циркуляція повітря.

Попри те, що в ламелях присутні щілини, це не впливає на можливість оберігати територію від сторонніх поглядів. Завдяки спеціальній конструкції та куту нахилу пластин вдається забезпечити ізоляцію ззовні та огляд вулиці з приватної території, водночас. Через щілини можна спостерігати за тим, що відбувається біля будинку, якщо за воротами гуляють діти.

Повітря, завдяки наявності отворів в ламелях, не застоюється і циркулює біля дому. Завдяки цьому зменшується ймовірність виникнення грибка або цвілі на стінах будинку.

Термін служби таких воріт доволі тривалий, завдяки міцності та стійкості матеріалу, який використовує компанія у власному виробництві.

Переваги паркану з профнастилу 

У компанії «Viking металоконструкції» можна замовити єдину композицію воріт та паркану жалюзі. Однак чи можливо поєднати естетику воріт жалюзі та огорожу з металопрофілю — наочний приклад фотографії доступний нижче та на сайті viking-metal.com.ua у розділі «галерея»:

Паркан з профнастилу — це один з найбільш доступних та надійних варіантів огорожі. Виготовляється паркан зі звичайного сталевого листа, який покритий полімерним складом. Такі огорожі встановлюють не тільки для захисту власного будинку, але і з метою огородження літніх майданчиків, зон відпочинку. Такий паркан приховує від чужих очей все, що відбувається біля будинку та на присадибній ділянці.

Паркан з профнастилу має ряд переваг: 

  • Ціна. Невисока вартість у порівнянні з іншими металевими та варіантами з цегли, каменю.
  • Швидкий монтаж. Можливість встановлення за один день.
  • Матеріал відрізняється хорошою звукоізоляцією
  • Хороші експлуатаційні характеристики.
  • Тривалий термін служби.

 

Під час установки такого паркану, варто дотримуватися кількох правил:

  1. Річ у тім, що подібний паркан при сильних поривах вітру може «ходити» з боку в бік. Тому важлива надійність кріплення опор. Стовпці для закріплення паркану рекомендовано заглиблювати в ґрунт на 1 м і заливати бетоном. Такі опори вважаються найбільш надійними. 
  2. Для збереження полімерного покриття під час розпилювання, необхідно використовувати спеціальні ножиці по металу. Ні в якому разі не варто застосовувати циркулярну пилку, бо вона сприяє нагріванню.
  3. Щоб зловмисники не змогли розібрати паркан, використовуючи викрутку, варто кріпити листи до опор з використанням спеціальних заклепок.

Якщо ж ви хочете довірити цю роботу професіоналам чи бажаєте проконсультуватися — звертайся до фахівців компанії «Вікінг металоконструкції». Вони мають досвід понад 12 років та готові запропонувати різноманітні типи воріт, огорожі чи навісу, щоб ви могли обрати найкращий саме для вас варіант.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна, Поради, будинок
В тему