В центрі уваги

30 гривень за куб і це не межа: ціна на газ досягла критичної вартості

30 гривень за куб і це не межа: ціна  на газ досягла критичної вартості

Ціна на газ досягла критичної вартості, через що громади опинилися на межі виживання, адже не знають скільки платитимуть і де брати кошти на оплату комунальних послуг шкіл, садочків, лікарень, закладів культури.

Про це йдеться на сайті Луцької райради.

У «Волиньгаззбуті» запевняють, що ціна на газопостачання для населення залишиться незмінною до кінця опалювального сезону - 7,99 гривень за кубометр газу, проте вартість постачання газу для бюджетних, промислових та інших організацій чи не щоденно коливається, чим і ускладнює процес формування та проведення тендерних процедур для таких організацій.

За словами представника ТОВ «Волиньгаззбут» Ігоря Козачка, у серпні ціна тисячі кубометрів газу становила 19 900 гривень, на 1 вересня – 21 866 гривень за тисячу кубів, на 7 вересня – 22 574 гривні, на 11 вересня – понад 24 тисячі, 16 вересня – 29743 гривні, 21 вересня – 30672 гривні за тисячу кубів.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук наголошує, що на фоні здорожчання газу зростуть ціни на хліб, цукор та інші продукти харчування.

«Основні хлібокомбінати, а їх 4, які на 90 відсотків забезпечують область хлібобулочними вироби, користуються газом та електроенергією. Зростуть ціни на енергоносії, відповідно підніметься ціна хліба. Будемо платити до 50 гривень за буханку!», - додав радник голови райради Юрій Ройко.

У зв’язку з цим Луцька районна рада готує звернення до Кабінету Міністрів, Верховної Ради, Президента України щодо термінового врегулювання ціни на газ.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: газ, ціна на газ
В тему