В центрі уваги

Вибираємо хостинг для інтернет-магазину

Вибираємо хостинг для інтернет-магазину

Інтернет-магазин є ресурсом з великим об'ємом покупок і продажів, а також інших операцій в режимі онлайн. Така велика кількість відвідувачів приводить до того, що сервер відчуває максимально високі навантаження. Саме тому для інтернет-магазину необхідно правильно вибрати хостинг, який зможе забезпечити достатній обсяг ресурсів для швидкої і стабільної роботи сайту незалежно від навантажень, під час обробки великого обсягу даних.

Перед тим як вибрати хостинг для інтернет-магазину слід ознайомитися з його видами і обрати для себе оптимальний варіант.

Хостинг для интернет-магазина

Види хостингу

Існують різні варіанти розміщення сайту на хостингу, але сьогодні в статті ми розглянемо три найпоширеніші види:

  1. Віртуальний;
  2. VPS/VDS;
  3. Виділений сервер.

Особливості віртуального хостингу

Це найдоступніший і недорогий вид хостингу. Замовляючи такий вид послуг, ви отримуєте в тимчасове користування окремий акаунт на сервері, на якому знаходяться і сайти інших орендарів. Якщо ви тільки почали розробляти свій проект, будучи новачком в світі інтернет-бізнесу, і не готові нести великі витрати, такий хостинг вам підійде. При цьому необхідно пам'ятати, що інтернет-магазин повинен мати мінімум вимог до потужності хостингу і налаштувань сервера. Це дозволить сайту працювати без збоїв і зависань.

Особливості VPS/VDS

Його називають віртуальним виділеним сервером, оренда якого буде коштувати на порядок дорожче попереднього варіанту. Ви також будете мати «сусідів» по серверу, але набагато менше. Також ви зможете самостійно встановлювати операційну систему і підбирати програмне забезпечення, які забезпечать стабільну роботу вашого інтернет-магазину. Все це можливо завдяки високому рівню доступу користувача - кореневого, або Root. VPS сервер підійде для веб-проектів, які потребуватимуть більших ресурсів, ніж простий хостинг або внесення змін до основних настройок сервера.

Особливості виділеного сервера

Вартість оренди сервера найвища, але вона повністю себе виправдовує, так як ви отримуєте всі потужності фізичного обладнання та можете їх використовувати на свій розсуд. Виділений сервер можна повністю «зібрати» під себе, встановити необхідне програмне забезпечення та ОС. На виділеному сервері можуть працювати великі інтернет-магазини, які потребують великого обсягу ресурсів і всіх потужностей сервера.

Как выбрать хостинг-провайдера

Як вибрати хостинг для інтернет-магазину

При виборі хостингу слід звернути увагу на такі фактори:

  • обсяг ресурсів. Так як інтернет-магазин вимагає від хостингу максимальної потужності, слід звернути увагу на такі параметри, як обсяг ОП, місце на жорсткому диску і процесорний час. Від них залежить безперебійна робота сайту з великими навантаженнями. Плануючи розвиток свого проекту (приплив нових покупців, впровадження додаткових опцій, способів оплати товару і т. д.), Слід вибирати хостинг з запасом потужності;
  • швидкість завантаження. Якщо сайт буде повільно завантажуватися, відвідувачі можуть не дочекатися відкриття сторінок і знайдуть більш швидкий інтернет-магазин. Тому швидкість роботи сервера повинна бути максимально високою;
  • масштабування сайту. Якщо у вашому інтернет-магазині намічається великий розпродаж, який приверне в 2-3 рази більше відвідувачів, ніж зазвичай, вам знадобиться більш потужний хостинг. Можна замовити інший тарифний план або отримати широкий канал мережі. Змінюючи пакет послуг на більш дорогий, ви будете отримувати ресурси навіть після закінчення акції, хоча вони вам будуть вже не потрібні. Замовляючи хмарний хостинг, ви можете самостійно змінювати обсяг ресурсів, який вам необхідний в більшу чи меншу сторону;
  • безперебійна робота сервера. Слід знайти надійного хостера, який зможе гарантувати стабільну роботу сервера. Показник по Uptime повинен бути не менше 99%. Це говорить про те, що в разі поломки сервера хостинг-провайдер максимально швидко відновить його роботу.

Фактори, що впливають на роботу сервера і хостингу

Вибираючи хостинг для свого інтернет-магазину, зверніть увагу на такі фактори:

  • вид програмного забезпечення. Сервер повинен мати якісне ПЗ, яке регулярно оновлюється хостером. Також хостинг-провайдер повинен надавати всебічну підтримку своїм клієнтам і допомагати швидко вирішувати будь-які проблеми з сервером;
  • забезпечення безпеки. Сервер і дата-центр, в якому він встановлений, повинні бути повністю захищені від стороннього втручання з боку хакерів. Слід подбати про встановлення сучасного движка, теми і розширення, а також використовувати пароль, який неможливо буде зламати;
  • технічне обслуговування сервера хостинг-провайдером. Так як сервер є фізичним обладнанням, він може вийти з ладу з різних причин. Важливо, щоб хостер швидко усував всі поломки, які можуть привести до простою сайту і великих збитків.

Выбираем хостинг для интернет-магазина

Як вибрати хорошого хостинг-провайдера

Важливо вибрати не тільки якісний хостинг сайту, але і надійного хостинг-провайдера. Тому зверніть увагу на такі аспекти:

  • види пакетів і тарифні плани, пропоновані хостером;
  • які існують обмеження в пакетах різних видів;
  • існуючі тарифні плани, способи оплати і можливість економії на річний оплаті оренди;
  • ПЗ і сервер, на якому розміщуватиметься сайт;
  • місцезнаходження дата-центру і чи є можливість його змінити;
  • оперативність роботи операторів служби підтримки;
  • чи надає хостер тестовий період або можливість повернути орендну плату протягом зазначеного часу;
  • відгуки реальних користувачів і рейтинг хостинг-провайдера.

Створюючи новий інтернет-магазин, враховуйте всі перераховані вище фактори, і ваш сайт буде стабільно працювати, приносячи хороший прибуток.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: інтернет, магазин
В тему

Останні матеріали