В центрі уваги

Лікувальна фізкультура на стражі здоров’я спини

Лікувальна фізкультура на стражі здоров’я спини

Сколіоз, артрит, остеохондроз, протрузія — ще далеко не повний перелік хвороб, які виникають через брак руху. Саме малорухливий спосіб життя лікарі-вертебрологи називають основною причиною десятка хвороб опорно-рухового апарату. Тому лікувальна фізкультура сьогодні є невід’ємною частиною лікування та реабілітації пацієнтів клінік IVR. У комплексі з іншими методиками, вона допомагає повернути здорову рухливість, відновити кровообіг та пропрацювати глибокі м’язи спини. Про особливості та ефективність лфк пропонуємо дізнатися більш докладно.

Коли ефективна лікувальна гімнастика?

Лікувальна фізкультура — це не спорт і не фітнес. Її головна задача полягає не стільки в естетичному ефекті, скільки в тому, аби відновити рухливість після травм, пришвидшити реабілітацію та повернути радість руху. Комплекс спеціально підібраних вправ застосовується під час лікування опорно-рухового апарату та як профілактичний засіб. В Інституті вертебрології та реабілітації лфк призначають:

  • за наявності симптомів остеохондрозу та для його профілактики;
  • для відновлення та пропрацювання суглобів перед та після основної терапії чи операції;
  • під час лікування протрузій та гриж, у період реабілітації;
  • у разі порушення постави та лікування сколіозу.

Заняття складаються індивідуально лікарем після ретельної діагностики та проводяться під наглядом реабілітолога. У клініках IVR лікувальна гімнастика є частиною комплексної програми терапії і застосовується разом із фізіотерапевтичними процедурами та масажем. Складається комплекс вправ для домашнього виконання.

Механотерапия при заболеваниях и травмах суставов в Москве | Раздел  Инструктор ЛФК | Москва «Доктор Борменталь»

Методика David — лікувальна фізкультура на медичних тренажерах

Із 2015 року в клініках ІВР, що працюють у трьох містах України — Львові, Івано-Франківську та Києві, застосовують фінсько-німецьку технологію David. Методика полягає у лікуванні спини та суглобів за допомогою спеціальних комп’ютеризованих тренажерів. Головні її ознаки — посилення глибокої мускулатури хребта завдяки спеціальним рухам, створення міцного м’язового корсету, відновлення живлення міжхребцевих дисків та усунення м’язової асиметрії.

90 % пацієнтів, які займаються фізкультурою за методикою David, відчувають значне поліпшення стану навіть після декількох занять. Також ця методика посилює ефективність звичайних фізичних вправ. Заняття призначаються після ретельного аналізу та комп’ютерного тестування. Набір вправ та рухів корегуються під час виконання залежно від успіху лікування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: спорт, Здоров'я
В тему