Сьогодні, 13:54
Новини

Скільки військових не повернулися відпочинку за кордоном

Скільки військових не повернулися відпочинку за кордоном

Від початку повномасштабного вторгнення росії 46 українських військовослужбовців виїхали за кордон для відпочинку та не повернулися.

Про це повідомляє "Слідство.Інфо" з відповіді на запит до Міноборони України, пише Українська правда.

У Головному управлінні Військової служби кажуть, що військові можуть перетинати кордон на загальних підставах, якщо мають дозвіл командира військової частини. При цьому їхній час відпустки не обмежений, і для виїзду необхідно надати лише відповідний документ про дозвіл на виїзд до іншої країни.

"У період з 24.02.2022 по 30.09.2024 обліковано 46 випадків, коли військовослужбовці не поверталися назад в Україну після відпочинку за кордоном. Таких військовослужбовців обліковано, як таких, що самовільно залишили військові частини", - йдеться в повідомленні.

Міноборони не повідомляє про порушення законодавства під час перетину кордону військовослужбовцями.

У Державній прикордонній службі України відзначають, що з серпня 2024 року фіксується суттєве зменшення кількості спроб незаконного перетину кордону.

На початку вересня в ДПСУ повідомили, що група чоловіків планувала незаконно перетнути лінію державного кордону з республікою Білорусь через заміновану місцевість Рівненської області. Зазначається, що прикордонники не лише не допустили порушення кордону, а й зберегли життя людей.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, збройні сили україни, відпочинок
В тему