В центрі уваги

Які вибрати шпалери

Які вибрати шпалери

Найбільш популярний варіант обробки стін — шпалери. Це пов’язане з тим що при відносно невеликих витратах на матеріал і сам процес обклеювання, ви отримаєте стіни, які довгі роки радуватимуть своєю красою. На ринку зараз представлено багатий асортимент шпалер, причому розрізняються вони між собою не тільки за кольором, але і за виглядом. Існує чимало видів шпалер за призначенням, наприклад:

  • під фарбування,
  • такі, що миються,
  • тканинні та ін.

При початковій підготовці до ремонту квартири завжди виникають питання:

  • які вибрати шпалери для певної кімнати?
  • якому кольору шпалер віддати перевагу?

Вибрати шпалери в кімнату ви можете на сайті інтернет-магазину leroymerlin.ua.

Найчастіше споживачі підбирають шпалери просто орієнтуючись на кольори і уявляючи, як виглядатиме їхня кімната, але мало хто знає, що в різних кімнатах рекомендується використовувати різні види шпалер для стін.

Шпалери для спальні

Стіни в спальні найкраще оформити шпалерами нейтральних тонів, які не привертають до себе зайвої уваги, що сприяє розслабленню і підготовці до сну. Якщо ви бажаєте додати розкоші своїй спальні, то використовуйте для обклеювання стін безшовні тканинні шпалери, які зазвичай представлені в теплій колірній гамі. Також такий вид шпалер використовується для поліпшення звукоізоляції.

Шпалери для вітальні

У вітальні найчастіше застосовуються дорогі шпалери «урочистих» тонів. Пояснюється це тим, що вітальня — це місце для прийому гостей, знайомих і друзів, які вже з порога повинні високо оцінити квартиру в цілому. Гарний вигляд вашій вітальні нададуть шпалери з натуральної тканини з розписом, проте відразу слід зауважити, що такий варіант аж ніяк не дешевий, і доступний далеко не кожній людині. Якщо ви обиратиме з ексклюзивних матеріалів оформлення стін у вітальні, то можна відзначити шпалери з фольги із великими малюнками. На такі шпалери малюнок наноситься матовими фарбами, що нагадує обробку сухозлітним золотом.

Шпалери для кухні

У кухні або їдальні рекомендується використовувати шпалери, що миються і шпалери під фарбування. Стіни в цій кімнаті більш схильні до забруднень, тому саме такий вибір шпалер буде найбільш прийнятний. Шпалерам під фарбування можна надавити будь-яких кольорів за допомогою водоемульсійних фарб. Зазвичай такі шпалери продаються білими, а потрібна кольорова гама підбирається вручну. Їх також можна використати як основу для створення сміливих дизайнерських рішень.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: будинок
В тему