В центрі уваги

Рік на каратині: як Володимир-Волинська птахофабрика допомагала медикам

Рік на каратині: як Володимир-Волинська птахофабрика допомагала медикам

Світова пандемія коронавірусу вже визнана експертами, як не тільки один з найбільш масштабних викликів людству, але й тією рушійною силою, яка змусила швидко адаптуватися під нові стандарти роботи. 

Про те, яким видався рік карантину для Володимир-Волинської птахофабрики поділилися представники підприємства.

“Аналізуючи минулий рік і наші дії можу ствердно сказати, що ми змогли зберегти колектив, зробили все можливе і неможливе, щоб наші співробітники відчували піклування під час захворювання. І також важливим за цей рік стало вміння об'єднувати зусилля не лише в межах птахофабрики, але й міста”, - говорить Ірина Шатохіна, директор Управління персоналу.

На початку карантину, майже рік тому, важливим фактом для підприємства було те, що фабрика розташована у невеликому містечку Володимирі-Волинському (населення 36 тис.). В місті працює Територіальне медичне об'єднання і в разі захворювання, співробітники підприємства мали звертатися саме в цю лікарню. 

Як розповіли представники птахофабрики, на той час, отримавши інформацію про потреби медицини, керівники підприємства прийняли рішення закупити апарат штучного дихання та кисневий концентратор. Вартість медичного обладнання сягнула майже мільйону гривень. А також постійно передавали комплекти захисту для медиків і жодне їх прохання не було проігнороване.

Передача апарату штучної вентиляції легень Володимир-Волинському ТМО
Передача апарату штучної вентиляції легень Володимир-Волинському ТМО

Крім цього, ще ряд установ місцевого самоврядування зверталися за допомогою, і всі вони отримали необхідні комплекти захисту. І в момент, коли Володимир-Волинська Станція переливання крові потребувала донорів, також організували кровоздачу серед команди підприємства.

Також на початку карантину розпочали співпрацювали з лікарем-вищої категорії, яка проводила прийом пацієнтів на території підприємства. Крім цього, був переглянутий проект медичної страховки для всіх співробітників підприємства. Унаслідок підприємство взяло на себе зобов'язання покривати витрати на лікування тих, хто захворів, а також членів їх сімей. 

“Не дуже хотілося, однак доведеться навести приклад, у 2014 році, ставши перед війною, волонтери укомплектували військо, а у 2020 році, ставши на порозі світового виклику, український бізнес розпочав піднімати медицину. Володимир-Волинська птахофабрика була включена у цей процес на 100%.

На сьогодні ми вже звикли з умовами карантину і попри всі складнощі цей рік показав, що лише об'єднавши зусилля можна вистояти проти будь-якого виклику”, - додала на завершення Ірина Шатохіна.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Волинь, володимир-волинський, карантин, допомога
В тему

Останні матеріали