В центрі уваги

У яких супермаркетах Луцька можна добряче економити: акції та знижки, тематичні дні

У яких супермаркетах Луцька можна добряче економити:  акції та знижки, тематичні дні

Після важкого робочого дня ми спішимо додому, мріючи про смачну вечерю у сімейному колі. Але цю вечерю ще потрібно приготувати, а у вашому  холодильнику «миша повісилася».

Тож дорогою додому забігаємо у найближчий супермаркет, закриваємо сумки у камері схову, беремо візок і…Вперед до марнотратства та зайвої трати грошей!

Чому? Тому що супермаркети розробляють чітку стратегію, спрямовану на те, щоб ви витрачали гроші, купуючи повсякчас непотрібні вам наразі товари.

І для цього існує купа різноманітних прийомів: від приємної музики та сучасних мелодій, які ви наспівуєте, мандруючи по залу, до спеціального світла, яким підсвічують товари для збільшення їхньої привабливості. А цей аромат свіжоспеченого хліба або свіженької ковбаски…

Слинка починає текти, всупереч  усім вашим зусиллям зупинити це неподобство, а шлунок зрадницьки шепоче: «Купи! Купи! З’їж швидше!».

Як цьому запобігти?

Пропонуємо круті лайфхаки, як заощадити в супермаркеті у Луцьку, не витрачати зайвого і не йти з магазину з трьома пакетами, забігши усього-на-всього за пакетом молока чи буханцем хліба.

Складайте правильно списки необхідних покупок

Найперше, що ви можете зробити перед тим, як бігти у супермаркет за продуктами, це скласти необхідний список. Причому скласти його правильно. Як результат, ви не тільки зекономите гроші, а й зможете не відволікатися на зайву метушню.

Можете написати список «від руки» або, зважаючи на сучасні технології, скористатися тематичними додатками для смартфонів, які дають можливість контролювати витрати без особливих зусиль.

Як правильно складати список покупок у супермаркет?  

  • Перед тим, як складати списки, обов’язково проінспектуйте власний холодильник – можливо, там стоїть дві літри олії, а немає вершкового масла,  є три пачки майонезу, а інших соусів катма,  є куряче філе, а ваша сім’я більше полюбляє відбивні зі свинини.
  • Інспектування холодильнику, окрім іншого, допоможе вам візуально запам’ятати розташування продуктів. А потім, під час походу у супермаркет, зручно буде вибирати потрібні продукти, ніби розташовуючи їх по полицях холодильнику.
  • А ще не менш важливий нюанс Складаючи списки, не пишіть продукти у хаотичному порядку. а за групами товарів: м'ясо-ковбасні вироби, крупи, овочі-фрукти, молочні продукти та яйця, солодощі, кава-чай тощо.    

Якість вище - витрати нижче

Найчастіше економити нам заважають стереотипи - адже кожна господиня хоче нагодувати сім'ю найкориснішою і свіжою їжею, а економія на продуктах асоціюється з бідністю або втратою якості життя.

Насправді по промоакціях продаються товари найвідоміших брендів, які можуть собі дозволити робити хороші знижки, щоб познайомити покупців з новинками або підняти продажі якогось конкретного товару.

А ще продукти по акціях - найсвіжіші, адже оборот товарів зі знижкою дуже високий, і залежатися нічого не встигає. І оскільки виробник додатково оплачує рекламу промоакції - йому вкрай важливо стежити, щоб весь товар був якісним і покупці залишилися задоволені, адже саме заради лояльності покупців все і затівається.

Акції від супермаркету – власна продукція

Купуйте у супермаркетах їх власну продукцію. Найчастіше магазини, щоб залучити покупців, пропонують їм товари свого виробництва. Коштують вони набагато дешевше розрекламованих торгових марок, а ось за якістю, як правило, не поступаються.

Як-от у супермаркеті «Салют» проводять постійно круту акцію «Вівторок може бути лінивим» для тих господинь, які через зайнятість не мають часу постійно стояти біля кухонної плити, тож залюбки купують напівфабрикати за акційними цінами. Залишається лише приділити кілька хвилин, і смачна домашня вечеря вже парує на вашому сімейному столі!

Або влаштовує акції вихідного дня, наприклад, як в супермаркеті «Салют», де під час «Акції вихідного дня» - кращі ціни на фрукти, овочі, м'ясо та товари першої необхідності.

Також супермаркети часто влаштовують дні, присвячені знижкам на один вид продуктів: рибні, десертні, м’ясні тощо. Так, у «Салюті» - це «Рибна середа - вигідна ціна!», та  «Запашний четвер», коли пропонують свіженькі смачні пропозиції власної випічки за спеціальною ціною.

А ще «Салют» проводить тематичні тижні,  такі як  «Тиждень чистоти», «Тиждень прохолоди», «Парочка тижня», «Luxury тиждень».

Адже девіз даної мережі «Салют - щодня разом

Придбайте багаторазову зручну Екосумку для покупок

Будь-який супермаркет пропонує у продажу свої брендовані пакети, куди зручно складати усі покупки. На перший погляд,  грошові витрати на ці речі абсолютно мінімальні, проте, якщо порахувати суму, яку ви витрачаєте на пакети щомісячно, то ви напевно неприємно здивуєтеся.

Якщо ви не хочете ходити із затертим старим кульком, придбайте багаторазову зручну Екосумку для покупок. Це заощадить ваш бюджет та ви подбаєте про навколишнє середовище, не засмічуючи природу поліетиленом.

Дегустувати заборонено, якщо не пропонують

В супермаркеті куштувати продукти до оплати не можна, якщо немає сповіщення про зворотне.

Але супермаркети можуть влаштовувати промо-дегустації, викладають зразки на тарілочки і пропонують скуштувати. Крім того, іноді маркети дозволяють дегустацію  продукції, яка знаходиться на вітрині. Наприклад, ковбаси або сиру. Але це – на розсуд мережі. Про це покупців сповіщають додатково.

Так, в мережі супермаркетів «Салют» часто проводяться різні дегустації та семплінги (безкоштовна роздача пробних зразків продукції).

Беріть участь в програмах лояльності

Окремого розгляду потребує тема дисконтних карт супермаркетів. Це картка, за допомогою якої можна зменшити суму покупки в підсумковому чеку. Вони дійсно допоможуть заощадити, якщо ви часто відвідуєте цей магазин.

Користуйтеся дисконтними картами, картами лояльності і пропозиціями для постійних клієнтів. Іноді таким чином можна пристойно заощадити.

Якщо на касі вам пропонують оформити безкоштовну накопичувальну карту або карту з символічною вартістю, то рекомендуємо це зробити. Вже через кілька покупок ви зможете отримувати свої бонуси та економити.
Навіть якщо ви заплатите за карту мінімальні 5 грн, то вони майже відразу відіб’ються отриманими знижками. Мало того, більшість карт не іменні, тому ви зможете її позичати батькам і друзям, тим самим допомагаючи їм заощаджувати і накопичуючи на карті велику знижку.

Для прикладу, щоб отримати накопичувальну картку «Салют» -  заповніть анкету, звернувшись до касира, на стійку інформації або до адміністрації магазину.

Тепер ви знаєте основні правила як економити гроші в сім'ї на продуктах. Необхідно правильно розподіляти і планувати бюджет і дотримуватися нескладних принципів. Витрачайте кошти з розумом - адже зайвих грошей ніколи не буває!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Волинь, луцьк, економіка, гроші, супермаркет
В тему