В центрі уваги

Випусники військової кафедри Луцького НТУ отримали офіцерські погони

Випусники військової кафедри Луцького НТУ отримали офіцерські погони

У Луцьку відбулося урочисте присвоєння первинного офіцерського звання «Молодший лейтенант запасу».

18 вересня на Театральному майдані вітали 38 курсантів Луцького національного технічного університету. 

«Ми маємо можливість привітати колишніх курсантів, а сьогодні - офіцерів кафедри військової підготовки Луцького НТУ.

Те, що ми робимо для зміцнення обороноздатності країни - це не тільки наш обов‘язок та вибір, але й те, що показує ворогу, який зазіхає на нашу територіальну цілісність, що в прекрасному місті Луцьк, достойному університеті, разом з іншими вишами, які готують вас  як фахівців певної кваліфікації, є підсилення ЗСУ для захисту її територіальної цілісності та позиціонування України як потужної держави, яка здатна і себе захистити, і поставити на місце підлих ворогів», - розпочав ректор університету Петро Савчук.

Заступник обласного військового комісаріату Юрій Кучер також привітав випускників із присвоєнням первинного офіцерського звання.

«Впевнений, значна частина з вас, а, можливо, і всі поповнять ряди ЗСУ та здійснюватимуть обороноздатність держави», - зазначив Кучер.

Для піднесення бойового духу до слова запросили отаман Козацького стрілецького братства Володимира Перчука.

«Вітаю вас з першим офіцерським званням. Ви знаєте, що кожен мріє стати генералом, тому бажаю доброї дороги на цьому поприщі.

1 грудня 1991 року, коли постала незалежна Україна, 90% українців проголосували за підтвердження Акту незалежності. Всі вважали, що на цьому державотворення закінчилося, всі житимуть довго і щасливо, але життя показало, що під лежачий камінь вода не тече.

Мабуть, до 2014 року носити вишиванку, співати гімн України багатьом українцям було дещо «незручно». 2014 рік поставив все на свої місця. Будьте сміливими, рухайтеся. Держава сама по собі не створиться», - зазначив Перчук.

Опісля випускників зі святом привітали клуб спортивного бального танцю «Art Dance», духовий оркестр, а також їхні рідні.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: луцьк, Волинь, ЛНТУ, збройні сили україни
В тему

Останні матеріали