В центрі уваги

Електронний поліс автоцивілки: де придбати, переваги, скільки коштує

Електронний поліс автоцивілки: де придбати, переваги, скільки коштує

Страхування цивільно-правової відповідальності власників авто (або просто — автоцивілка) є обов’язковим для всіх українських водіїв. Вона компенсує шкоду, з вини водія автомобіля,  здоров’ю, життю чи майну третіх осіб. 

Раніше автоцивілку можна було придбати лише в паперовому вигляді. Однак нещодавно в Україні узаконили електронні поліси, чим значно спростили життя водіїв.

Можливість укладати договір обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності з’явилась в українських водіїв з 7 лютого 2018 року відповідно до Розпорядження Нацкомфінпослуг №3631 від 31.08.2017 «Про затвердження змін до Положення про особливості укладання договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів».

Основними перевагами електронного договору страхування у порівнянні з  паперовим полісом є:

  • Можливість укласти договір страхування самостійно, через Інтернет-сайт страховика, у зручний для себе час. Разом з тим, електронний договір може укладатися також в офісі страхової компанії або через страхових посередників – www.epolicy.com.ua
  • Електронний договір формується  безпосередньо в базі даних МТСБУ. Таким чином, клієнт уникає ризиків отримати  фальшивий чи фальсифікований поліс, а інформація про новий договір гарантовано є зафіксованою в централізованій базі даних МТСБУ. Клієнт також отримує підтвердження факту укладання договору страхування  на свою скриньку електронної пошти у вигляді візуальної форми полісу;
  • Можливість здійснювати оплату договору ОСЦПВ із застосуванням інструментів Інтернет розрахунків;
  • У випадку виключення страховика з членів МТСБУ, укладання договорів  ОСЦПВ з такою СК припиняється автоматично;

          «Електронний поліс зручний, передусім, для клієнта страхової компанії, адже він доступний в будь-який момент в будь-якому місці. Укласти його можна безпосередньо на сайті страхової компанії, так і звернувшись до офісу страховика. При цьому клієнт отримує гарантований страховий захист та уникає ризику укладання фальшивого договору ОСЦПВ. Електронний поліс ОСЦПВ – надійний та сучасний вид страхового захисту»

Електронна автоцивілка — це аналог звичного всім паперового полісу. Вона має ту ж юридичну силу, що й звичайна. А відрізняється лише тим, що надається страховою компанією в електронному вигляді.

– Тож як клієнту обрати компанію, на що звернути увагу?
– Перша порада, це завжди прислуховуйтеся до своїх знайомих і близьких, яким ви довіряєте, які мають відповідний досвід і можуть порадити гарну компанію. Але зараз є багато відкритих джерел. Зокрема, на сайті МТСБУ є інформація, яка називається «світлофор». І практично всі компанії погодилися публікувати всю інформацію про себе. В тому числі, там є такий показник. як якість врегулювання. Червоний рейтинг свідчить про погану якість врегулювання, або про те, що вони дуже довго виплачують потерпілим. Схожий антирейтинг є й на сайті Нацкомісії з врегулювання небанківських фінансових ринків (НацКомФінПослуг).

 

В чому ж переваги електронного полісу

1. Не треба нікуди їхати

Купити електронний поліс можна онлайн всього за 5-7 хвилин. Після оплати документ прийде вам на пошту. Його можна роздрукувати або завантажити та зберігати у своєму смартфоні (як купити — читайте далі).

2. Електронна автоцивілка завжди з собою

Вам не доведеться шукати поліс по всьому салону, якщо авто зупинять правоохоронці. Тепер співробітники поліції можуть на місці перевірити наявність автоцивілки на сайті Моторно-транспортного страхового бюро України (МТСБУ)  номером вашої автівки, за номером електронного полісу, або по QR коду, який нанесений на поліс. Перевірка займає лічені хвилини, а в подальшому перевірка відбуватиметься повністю в автоматичному режимі.

3. Електронний поліс не губиться і не псується

Ви не можете втратити електронний поліс, оскільки він збережений в електронному вигляді на вашому смартфоні, а також — у вашій електронній скриньці.

Де можна купити електронну автоцивілку?

Придбати поліс можна за допомогою системи epolicy.com.ua. За допомогою нашого сервісу клієнт зможе підібрати поліс різних страхових компаній за рейтингом та за ціною.

КОРОТКА ІНСТРУКЦІЯ:

Крок 1. Заходимо на сайт epolicy.com.ua. Натискаємо «Розпочати».

Крок 2. Сервіс перенаправляє нас на сторінку, на якій можна розрахувати вартість автоцивілки для вашого авто. Для цього достатньо ввести номер авто і натиснути «Розрахувати».

Однак якщо транспортний засіб новий, інформації про авто може не бути в державних реєстрах. Тоді тисніть «Розрахувати на калькуляторі». Там вам доведеться самостійно ввести тип транспортного засобу, місто реєстрації та тип реєстрації (постійна реєстрація, тимчасова реєстрація чи тимчасовий в’їзд). Після цього тисніть «Порівняти ціни».

Крок 3. Перед нами відкривається вікно з переліком страхових компаній і вартістю автоцивілки. Одразу можна порівняти і вибрати оптимальний для себе варіант. Натискаємо «Придбати».

Зверніть увагу, що ви можете одразу вибрати суму франшизи, яку готові самостійно компенсувати потерпілій стороні в разі дорожньо-транспортної пригоди. Чим більша сума франшизи, тим менша вартість автоцивілки.

Крок 4. Заповнюємо особисті дані (електронна адреса, прізвище, ім’я, по-батькові, дата народження, ідентифікаційний код, мобільний телефон). Важливо вказати дійсний номер телефону, адже на нього після оплати прийде СМС-повідомлення, яке потрібно буде ввести на сайті epolicy.com.ua.

Далі обираємо документ, який засвідчує вашу особу, вносимо інформацію. Зазначаємо адресу, характеристики авто, приймаємо умови договору публічної оферти і тиснемо «Сплатити».

Крок 5. Здійснюємо оплату. Вводимо банківські реквізити. Натискаємо «Повернутися на сайт». У вікно, що з’явиться на сайті epolicy.com.ua, вводимо код, який прийде на телефон, зазначений під час реєстрації. 

Все, покупка завершена!

Після цього електронна автоцивілка прийде вам на e-mail.

Перевірити дійсність поліса завжди можна на сайті МТСБУ за ось цим посиланням: https://policy-web.mtsbu.ua/

Найближчим часом ми плануємо добавити інші договори страхування онлайн, такі як медичне страхування, Додатковий договір збільшення лімітів відповідальності до обов’язкового полісу автострахування, та інші види.

Також у нас можна оформити інші види договорів страхування, наші фахівці підберуть оптимальні умови страхування для будь-якого клієнта.

Крім того, ви можете отримати кваліфіковану консультацію з будь-яких питань щодо страхування чи врегулювання страхових випадків.

Телефонуйте: 0800212850, 0673788645.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: автомобіль, страхування
В тему