Поради

Зимові канікули: у яких сонячних країнах вони найдешевші?

Зимові канікули: у яких сонячних країнах вони найдешевші?

Втомилися від буденності? Не хочете зустрічати черговий Новий рік удома біля ялинки? Чому б не замінити сосну на пальму? Вас радо привітають сотні гарячих курортів! Куди поїхати?

Єгипет

Шарм-ель-Шейх, Дахаб, Нувейба – тут тепло навіть узимку. Стовпчик термометра вночі опускається до 17 °C, а вдень піднімається до 24 °C. Вода у Червоному морі прогрівається до 23-25 °C. Купатися буде прохолодно, але поніжитися на пляжі під сонечком можна. Зимовий Єгипет вам гарантує відмінну засмагу. Проте якщо відпочиваєте з дітьми, не забудьте взяти для їхньої ніжної шкіри крем.

Слід зазначити, що взимку більшість блакитних єгипетських басейнів виконує виключно декоративну функцію. Відповідно, купатися в них (а вода там прогрівається до 17 °C), досвідчені відпочивальники не радять. Якщо хочете покупатися, шукайте готелі, де воду в басейнах підігрівають.

На декілька градусів прохолодніше в Хургаді, однак це компенсують нижчі ціни. Дещо зіпсувати настрій може вітер, що розгулює тут з листопада до березня.

За вітчизняною святковою атмосферою сумувати не доведеться! У готелях, на вулицях, із вітрин на вас дивитиметься Папа Ноель, – так у Єгипті називають Діда Мороза. Дворики та будинки прикрашають святковою ілюмінацією.

Перед Новорічними святами вартість путівок зростає до 30 %.

Ізраїль

В Ізраїлі вас привітно зустріне південне місто Ейлат, що розташувалося на березі Червоного моря. Для місцевих новорічний період надто прохолодний для пляжного сезону. Вдень градус піднімається до 22 °C тепла, а вночі повітря холоне до 10 – 12 °C. Досить комфортна вода для купання 23 – 25 ??°C. Тут, як і в Єгипті, настрій може зіпсувати прохолодний вітер. Менш вітряно у Акабській затоці, і сонце там гріє із силою 23 °C.

Новий рік можна зустріти у ресторані. Дешевший варіант – відпочинок на пляжі, звідки добре видно розкішний феєрверк. Серед інших переваг – короткий переліт та відсутність мовного бар’єру.

Агентства пропонують святкові тури на дві особи від 1500 $ (входить проживання та переліт) на тиждень.

Гоа

Скучили за казкою? Тоді вам у Індію, на Гоа. Там спекотні дні – до 33 °C та прохолодні ночі – 10 °C. Аравійське море нагрівається до 28 °C. Мешканці цього штату переважно католики. Тож 24 – 25 грудня та 1 січня відбуваються грандіозні гуляння з дискотеками, шоу-програмами та салютом. У готелях виступають місцеві зірки.

Найбільше витратитеся на переліт – від 1,9 тисячі $. Оренда житла коштуватиме від 200 $ за тиждень.

ОАЕ

У Шарджі, Рас-аль-Хаймі, Абу-Дабі буде насправді гаряче! Тут удень повітря прогрівається до 26 °C, а вночі – до 15 °C. Досить комфортна температура для купання у Перській затоці – 21 – 23 °C. Холодніше на курорті Фуджейра, в затоці Омана.

Новий рік стовідсотково вдасться. 31 грудня ОАЕ влаштовують велике свято. Феєрверки в Абу-Дабі двічі реєструвались у Книзі рекордів Гіннеса як найдовший салют у світі.

Якщо подбати про відпустку зарання, канікули обійдуться від 1,5 тисячі $ за дві людини.

Таїланд

З лютого до травня в Таї сильна спека з високою вологістю повітря, яка в підсумку «виливається» в сезон мусонів. А з листопада до середини лютого в Таїланді панує «сухий», або «оксамитовий», сезон.

Хочете відпочити? Тоді вам на Андаманське узбережжя, – це красиво, тепло та недорого. Грудень сприятливий для пляжного відпочинку. У Крабі, Паттайя, Пхі-Пхі буде гаряче – до 30 ° C, вночі показник опускається до 22 °C. Водичка прогрівається до 28 °C.

У Таїланді зустрічають Новий рік за китайським календарем. Проте у Бангкоку та Хуахіні 31 грудня відбуваються масові гуляння із запальними вечірками та феєрверками.

Якщо бронювати все заздалегідь, то відпустка на двох обійдеться в 1500 $.

Йорданія

Недорогий і розкішний морський курорт Акаба з кришталево чистою водою, привітні місцеві жителі, низький рівень злочинності, термальні джерела – мабуть, туристи даремно оминають Йорданію.

Влітку тут дуже жарко, тому відпочивальникам пропонують приїжджати з вересня до травня. Температурні показники вдень сягають 22 °C, вночі опускаються до 10 °C. Червоне море прогрівається до 22 °C.

Один тиждень у Йорданії на двох вам коштуватиме 1,7 тисячі $.

В’єтнам

Хочете справжнього літа? Тоді вам у місто Фукуока, що у В’єтнамі. Вдень сонце розігріває повітря до 30 °C, вночі також тепло – 26,5 °C. Порадує теплом і Південно-Китайське море. Вода нагрівається до 27 – 29 °C. У містах Муйне та Фантьєт море не спокійне, проте ціни на готелі нижчі.

Новий рік у В’єтнамі ви зустрінете весело: повсюди святкування, а готелі та ресторани пропонують новорічне меню.

Вартість турів стартує від 1700 $ за двох без харчування і бенкету. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему

Останні матеріали