Поради

Вхідні двері – візитна картка вашого дому

Вхідні двері – візитна картка вашого дому

Той, хто вважає, що двері безініціативно займають простір інтер’єру, помиляються, адже вони повноцінний учасник стилістичного діалогу дизайну дому.

Саме двері зустрічають гостей, проводять їх у будинок. Відтак, дуже важливо, щоб вони були гармонійною частиною концепції та вигідно підкреслювали задану тему та кольорову ідею приміщення.

Дизайнери радять:

Світло та повітря

Неймовірно красиво виглядають двері, в конструкції яких багато скла. Перевага таких дверей: вони роблять загальний ансамбль будинку легшим, а приміщення – світлішим та просторішим. Ще більшої елегантності додають вітражі та мозаїка. Серед недоліків: двері зі склом не пасують міським квартирам та не відповідають техніці безпеки.

Декоративні акценти

Альтернатива скляних дверей – полотна з дзеркальними вставками чи накладками, які імітують повітряність. Проте варто обмежитися елементами невеликих розмірів, інакше буде загроза перетворити декоративний акцент на нав’язливий та зайвий пафос.

Ковані елементи

Естетично, надійно та розкішно виглядає на дверях кована сталь. Решітки – відмінне рішення як для скляних дверей, так і для дерев’яних. Ковка досить колоритна та чудово підкреслить як класичний дизайн, так і модерн.

Вершина інтер’єру – колір

Чому дизайнери так люблять експериментувати з відтінками? Тому, що тільки одним тоном можна створити феєричну атмосферу. Для того, щоб додати дому характеру, можна просто перефарбувати двері. Для класичного інтер’єру оберіть щось із багатої палітри натуральних відтінків. Добротне дерев’яне полотно набуде нових, свіжих рис, якщо перефарбувати його у сліпучий червоний, аристократичний синій, гарячий жовтий чи ніжний салатовий.

Увага: деталі

У вас ідеальні двері, однак їм не вистачає смаку? Приправте їх деталями! Пара дерев’яних віконниць, прикріплених з боків; дивні вазони біля порогу; масивний чи тендітний козирок; настінні ліхтарі по сторонах; цегляна кладка над дверима – все це додасть дому шарму.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему