Поради

Скільки пива п’ють у Чехії?

Скільки пива п’ють у Чехії?

А ви знали, що титул найбільш пивної країни світу належить Чехії? За статистикою, кожен чех протягом року випиває близько 150 літрів пінного напою. Тут пиво вже давно перетворилося в предмет гордості та національний скарб. І не дивно, адже його історія тягнеться ще з 1088 року.

На смак напій легкий та освіжаючий. Він не п’янить і приємно пощипує язичок. Таке пиво сподобається навіть тим, хто, зазвичай, віддає перевагу іншому виду алкогольних напоїв. Найпопулярніший бренд – «Pilsner Urquell». Не менш знамениті на весь світ марки «Velkopopovický Kozel» та «Staropramen».

До уже існуючих сортів пінного (офіційно представлені 350) щороку додається ще добрий десяток смачних видів. Кожне маленьке містечко, та й кожний паб варить пиво у власних міні-пивоварнях. Багато сортів – унікальні, тому що їхні рецепти передаються з покоління у покоління. А професія сладека (пивовара) вважається однією з найпрестижніших в країні.

Пивзаводи знаходяться у живописних куточках Чехії і більше нагадують чарівні, феодальні замки, аніж промислові об’єкти. Не дивно, що той, хто хоче здивувати рідну людину, дарує путівник кращими пивними місцями країни. Якщо вам пощастить отримати такий подарунок, то щоразу до кухля замовляйте національну страву – печене коліно вепра. Цікаво, що за пиво у чеських пабах платять менше, ніж за воду.

Подейкують, що в період між двома світовими війнами лідери Чехії збиралися у пабах та разом із простими людом за кухлем пінного обговорювали політику. Такій «пивній демократії» заздрили навіть американці.

У Чехії пінне не лише п’ють, а й застосовують у косметології для омолодження, рекомендують до вживання діабетикам, а окремими сортами лікують шлунок та нирки.

Справжні цінителі пива заявляють, що відчути істинний смак можна лише з третьої кружки. У чехів навіть є свій ритуал: осушити кухоль потрібно в три прийоми і три ковтки.

Досвідчені пивомани заявляють, що чеське пиво, безсумнівно, – одне з найкращих у світі.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему