Поради

Мозаїчна штукатурка – віяння далекої Візантії

Мозаїчна штукатурка – віяння далекої Візантії

Солодка неквапливість та граційна розкіш – ось з чим асоціюється у сучасників Візантійська епоха. Сьогодні відтворити легку атмосферу далекої Візантії можна завдяки мозаїчній штукатурці.

Такий варіант має багато переваг, серед яких не останнє місце займає міцність та надійність, про що говорять сюжетні панно Давньої Греції та Візантії, які збереглися до наших днів. Тоді мозаїкою оздоблювали стіни, колони, підлогу та стелю.

З віками технологія, яку використовували пращури, втратилася. Відтак, була винайдена нова формула. Сучасна техніка обробки – це просте нанесення екологічного матеріалу. Суміш складається з в’язкої речовини (акриловий сополімер) та наповнювача (мармурової, малахітової, гранітової, лазуритної крихти). Фракції розміром від 0,5 до 3 мм також мають класифікацію (тонкозерниста, дрібна, середня, грубозерниста).

Тонко- та дрібнозернисту використовують при декорації інтер’єрів. Для зовнішніх робіт та декору акцентних елементів внутрішнього приміщення обирають розчини з великими фракціями. Такий матеріал також використовують при штукатурці великих приміщень, наприклад, в офісах, громадських будівлях. Для декоративної штукатурки використовують лише округлі часточки.

Що варто знати:

  • Представлена широка палітра. Сьогодні технологія дозволяє додавати до складу суміші барвники. Відтак, можна виходити далеко за межі природніх кольорів. Відповідно, матеріал стає виразнішим та розширює сферу дизайнерських можливостей;
  • Для оригінальних дизайнерських рішень використовують декілька видів мозаїки. Це дозволяє створювати цікаві, оригінальні та живі композиції чи панно;
  • Розмір фракцій мозаїчної штукатурки, зазначений на упаковці. Варто знати: чим більші зерна, тим більша витрата розчину на 1 м кв. Продається матеріал у сухому та готовому вигляді;
  • Мозаїку використовують на будь-яких поверхнях: від бетонних та цегляних до оштукатурених цементно-піщаних стін;
  • Матеріал стійкий до ультрафіолетових променів, отже з часом не вигорить на сонці;
  • Така штукатурка не боїться температурних перепадів, складних умов експлуатації та стійка до механічних навантажень;
  • Висока паропроникність перешкоджає утворенню плісняви, грибка, розвитку шкідливих мікроорганізмів;
  • В залежності від температури навколишнього середовища і вологості повітря декоративна штукатурка твердне через 24 – 36 годин.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему