Поради

Будинок з саги «Сутінки»

Будинок з саги «Сутінки»

А ви знали, що будинки також можуть бути популярними? Ймовірно, вам знайомий цей… Впізнаєте? Тоді ви фанат фільму «Сутінки».

 

Всі фанати вампірських фільмів, будучи в околицях Портленда, повинні відвідати будинок, в якому знімали фільм «Сутінки».

Зазвичай, котеджі улюблених героїв – це всього лише декорації в павільйонах. Проте цю сагу знімали у реальному особняку.

Дім розташований у Ванкувері (Канада). За сценарієм, дії відбуваються у містечку Форкс, штат Вашингтон. А насправді основна частина зйомок проходила в околицях Портленда (штат Орегон).

Будинок – робота архітектора Джеффа Ковеля. Чоловік почав будівництво без замовників, відтак міг втілити у реальність найсміливіші фантазії. У 2007-му споруду виставили на продаж. Щасливим власником став дизайнер фірми «Найк» Джон Хоук. Того ж року котеджем зацікавилась незалежна кіностудія, яка працювала над фільмом «Сутінки». Хоук дозволив відзняти декілька сцен у своєму особняку.

Фільм став успішним. На популярності проекту заробили не тільки актори, а й власник особняку. Чоловік виставив дім на продаж відразу після виходу на екран фінальної частини. Хоча про те, що котедж будуть продавати, говорилося ще під час зйомки картин. У 2013 році господарі оголосили стартову ціну у 3,3 млн доларів. Пояснити таку низьку вартість можна тим, що попередній власник забрав із собою всі меблі, до яких торкався актор Роберт Паттінсон.

В домі п’ять спалень, басейн, велика бібліотека та їдальня. Площа будинку становить 500 м². Всі приміщення добре проглядаються з парадної  ґанку. І це дуже дивно, адже Калленам було, що приховувати. Навколо дому розташований красивий парк з акуратними алеями і клумбами, де прогулювались вампіри. Прилегла територія займає 0,2 гектара.

До речі, після виходу фільму Джефф Ковель отримав замовлення на спорудження копій особняку Калленів у різних країнах світу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему