Поради

Склоблоки в інтер'єрі

Склоблоки  в інтер'єрі

Завдяки застосуванню сучасними архітекторами і дизайнерами все більш інноваційних ідей і підходів до зовнішньої і внутрішньої обробки приміщень, склоблоки отримали нове життя.

Особливо великий стрибок стався у використанні склоблоків для дизайну інтер'єрів. Підвищення попиту на оригінальні дизайнерські рішення в інтер'єрі підштовхнуло виробників склоблоків до істотного поліпшення якісних і естетичних властивостей даного продукту і розширення свого асортименту.

Склоблоки - це виготовлений промисловим способом будівельний матеріал, що складається з двох зварених між собою відпресованих скляних полублоков і має всередині закриту порожнину-вакуум.

Чим унікальні склоблоки?

Виконана з склоблоків конструкція є герметичною, що дуже важливо для створення комфортних умов життя, як в сучасних мегаполісах, так і в невеликих котеджних селищах. Такі конструкції забезпечують повний захист внутрішнього простору приміщення від стороннього шуму, пилу, холоду, а також створюють хорошу теплоізоляцію і світлопроникність.

Ціновий фактор робить застосування склоблоків в оформленні віконних конструкцій більш вигідним в порівнянні зі склопакетами або віконними блоками.

Завдяки цій унікальній сукупності корисних властивостей і прийнятною вартістю склоблоки активно застосовуються будівельниками при зовнішніх роботах.

Багата різноманітністю колірна палітра, безліч всіляких малюнків, різні види форм, текстур і варіантів прозорості не тільки надають склоблокам оригінальний і естетичний зовнішній вигляд, але і по праву роблять їх незамінними помічниками дизайнерів в реалізації найнеординарніших проектів облаштування інтер'єрів.

Зведені з цього матеріалу міжкімнатні стіни і невеликі декоративні перегородки знаходять свою привабливість і створюють для інтер'єру неповторний образ.

Склоблоки мають правильну геометричну форму:

  • квадратну і прямокутну - в дизайні інтер'єру користуються найбільшою популярністю;
  • трикутну і круглу - затребувані значно рідше.

Товщина склоблоків знаходиться в межах 75-100 мм.

Незважаючи на те, випуском склоблоків займається величезна кількість фірм в різних країнах, розмірний ряд блоків стандартизований і уніфікований. Це дозволяє вдало поєднувати в одному дизайн-проект склоблоки різних виробників.

Далеко не кожен оздоблювальний матеріал в сукупності різноманітності вибору з естетикою може похвалитися ще й подібною універсальністю. Саме це і дозволяє дизайнерам з легкістю вписувати конструкції з склоблоків в інтер'єри різних стилів.

Переваги склоблоків

Висока популярність склоблоків в будівництві об'єктів пояснюється безліч переваг:

  • Герметичність конструкції. Несучі стіни з склоблоків забезпечують відмінну тепло- і звукоізоляцію, водонепроникність, ідеально захищають житлові приміщення від пилу, запахів і впливів хімічно активних препаратів, стійкі до конденсату;
  • Висока вогнестійкість. Оскільки вихідним матеріалом для виготовлення склоблоків служить скло, готовий блок успадкував від нього негорючість, стійкість до високих температур (до + 500С) і високу ступінь пожежної безпеки;
  • Безпека при монтажі та експлуатації. Склоблоки мають високу міцність і стійкість до зовнішніх механічних і ударних впливів. На практиці їх майже неможливо розбити. У разі серйозного пошкодження, завдяки вакуумній порожнини, шматки скла потраплять всередину блоку;
  • Простота і зручність монтажу. При випадковому пошкодженні одного з блоків відсутня необхідність повного демонтажу всієї конструкції, досить замінити тільки пошкоджений блок;
  • Простота і практичність обслуговування. Забруднення з поверхні конструкції з склоблоків легко видаляються звичайними побутовими засобами;
  • Висока світлопроникність. Навіть блоки з матовою текстурою поверхні, приховуючи те, що відбувається від сторонніх очей, пропускають достатню кількість світла.

 

Склоблоки в сучасному інтер'єрі

Сміливі дизайнерські ідеї і нестандартні рішення втілюються за допомогою склоблоків при облаштуванні житлових приміщень в стилях хай-тек, урбан, лофт, ар-деко, необароко, бароко, ар-нуво, східному і, звичайно, класичному.

Однак, цей матеріал не рекомендується для оформлення приміщень в природному і сільському стилях. Конструкції з склоблоків візуально розширюють простір, виглядають дуже крихкими і легкими і прекрасно наповнюють приміщення світлом.

 

Для додання приміщенню оригінальності використовують склоблоки, як однакові за кольором, розміром і фактурою, так і в різних музичних комбінаціях:

  • прозорі безбарвні з блоками від нейтральних до яскравих відтінків і тих, які містять всередині декоративні елементи;
  • гладкі і однотонні з матовими або рифленими і візерунчастими;
  • квадратні з прямокутними і трикутними, і т.д.

Склоблоки в інтер'єрі застосовуються для:

  • зведення несучих та міжкімнатних стін;
  • створення декоративних перегородок;
  • оформлення ванних кімнат;
  • декорування функціональних елементів;
  • оформлення віконних прорізів;
  • створення предметів меблів.

Зведення несучих та міжкімнатних стін

Конструкції стін із склоблоків є чудовою альтернативою цегельних конструкцій, чудово захищаючи житлові кімнати і кухонні простору від зон підвищеної вологості і допомагаючи уникнути утворень грибків, гнилі і корозії.

Це ідеальне рішення і для суміжних кімнат з різним ступенем освітленості. Такий дизайнерський підхід за рахунок проникнення світла в темні приміщення створює значну економію електроенергії.

Створення декоративних перегородок

Декоративні перегородки, виконані з склоблоків, вдало зонують приміщення будь-яких розмірів. Така перегородка може мати різну форму і бути викладена з склоблоків як суцільно, так і в комбінації з іншими будівельними та оздоблювальними матеріалами.

При цьому блоки можуть використовуватися точково або складатися в мозаїчний візерунок і настінну картину. Чудовим м'яким світлом наповнюється приміщення при встановленні в простір між блоками електричних світильників.

Оформлення ванних кімнат

Мабуть, найбільше розмаїття ідей із застосуванням склоблоків реалізується в оформленні ванних кімнат. Це і створення віконних прорізів як джерел освітлення, і зонування простору за допомогою перегородок для зручності одночасного використання душової, ванною, джакузі, санвузла декількома людьми.

І навіть декорування стеклоблоками подіуму для ванної, виготовлення консолі або стільниці для раковини. Склоблоки створюють унікально естетичне поєднання з керамічною плиткою для ванних кімнат.

Декор функціональних елементів

Використання склоблоків в декоруванні сходових ступенів і камінів в поєднанні з підсвічуванням не тільки дарує функціональним елементам інтер'єру неповторний дизайн, але надає їм відчуття легкості і крихкості кришталю.

Оформлення віконних прорізів

Завдяки таким властивостям, як герметичність і світлопроникність, склоблоки з успіхом застосовуються для оформлення вікон, як зовнішніх, так і всередині приміщення.

Як архітектурний елемент, це можуть бути вікно ванної кімнати, яке виходять на вулицю, високе вікно вітальні або панорамна стіна тераси сучасного котеджу або приватного будинку, а також вузькі віконні або дверні укоси. У приміщеннях з такими вікнами буде завжди світло і тепло. Для наповнення світлом кімнати, де немає вуличного вікна, досить вбудувати в стіну внутрішнє вікно з склоблоків.

Подібна ідея може бути актуальною для зони передпокою або холу, міжкімнатного коридору, а також для ванної кімнати.

Створення предметів меблів

Склоблоки, завдяки своїй міцності і при цьому невеликій товщині, є відмінним матеріалом для створення стаціонарних предметів меблів. Оригінальні обідні і журнальні столи, різноманітні конструкції тумб і барних стійок, що відокремлюють, наприклад, кухонну зону від зони вітальні в квартирі-студії.

Такі меблі ще ефектніше виглядають в поєднанні з різними варіантами підсвічування.

Склоблоки в інтер'єрі відмінно поєднуються з іншими будівельними та оздоблювальними матеріалами. Своєю багатою палітрою кольорів і різноманіттям узорів, склоблоки завдяки самим незвичайним ідеям і сміливим дизайнерським рішенням, здатні прикрасити практично будь-який інтер'єр.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему