Поради

Найвищі будівлі світу

Найвищі будівлі світу

Вам кружить голову висота? Тоді вам сподобається наш список найвищих будівель світу.

Першим хмарочосом прийнято вважати будівлю Страхової компанії побудовану в 1885 році у Чикаго. Його висота складала 54,9 м. та дорівнювала 12-м поверхам. 100 років тому хмарочос в Чикаго був дивом архітектури.

Однак, сьогодні така висота здається смішною на фоні сучасних хмарочосів.

Як же виглядають найвищі споруди світу?

Capital Gate

Подобається Пізанська вежа? Тоді Capital Gate (з анг. Ворота столиці), або Падаюча башта Абу-Дабі також здивує вас. 160 метрів та 35 поверхів. Споруда увійшла в Книгу рекордів Гіннесса завдяки найбільшому куту нахилу у світі. Він становить аж 18°, тоді як нахил її італійського аналога з Пізи – всього 4°.

 

Infinity Tower

Infinity, або Вежа Безкінечності, – житловий хмарочос у Дубаї. Трьохсотметрова споруда перекручена на 90° від фундаменту до даху. Будинок захищений від сонячних променів рухливими перфорованими екранами. У споруді розміщені 495 елітних квартир, 80% з яких були продані ще до відкриття.

 

Burj Khalifa

828 метрів і 162 поверхів – саме таким рекордом може похвалитися найвища споруда світу. Площа внутрішніх приміщень становить понад 1 млн кв. м. Це унікальне диво архітектури зводилося протягом 6 років. Видно вежу навіть на відстані 90 км. Зараз частина приміщень пустує. Проте забудовник розраховує, що у Вежі Халіфа будуть жити і працювати 12 тисяч людей.

 

Sunrise Kempinski Hotel

Готель, форма якого з фасаду нагадує сонце, що сходить, входить до величезного гостинного комплексу Yanqi Island, територія якого займає 14 000 кв. метрів. Споруда розташована на березі озера. При відображенні будівля створює ефект цифри «8», яка в Китаї є одним із символів благополуччя і процвітання.

 

Marina Bay Sands

Цю будівлю просто неможливо не помітити. Готель і казино Marina Bay Sands знаходиться в Сінгапурі. Він являє собою три двохсотметрові вежі, на даху яких стоїть велетенська гондола з величезним басейном, садом та баром-рестораном.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему

Останні матеріали