Поради

Що п’ють у Чехії?

Що п’ють у Чехії?

Крім традиційного пива і лікеру «Бехерівка», Чехія готова запропонувати гостям ще багато інших, не типових для українського гурмана напоїв.

 

Бурчак

Окрім «Бехерівки» та пива, напій, який варто спробувати, – бурчак. Це молоде нефільтроване вино, яке повинне мати від одного до восьми градусів алкоголю. Для того, щоб готовий напій міг називатися бурчаком, виноград для його виробництва повинен бути зібраний виключно у Чехії.

 

Сливовиця

Це ще один із найпопулярніших чеських лікерів – сливовий дистилят (бренді), широко поширений у всіх балканських країнах, а також у Словаччині та Чехії. Напій буває 40%, 45% і 52%, проте найкращим вважається міцності 52%, тому що це витримана сливовиця найвищої якості, її не розбавляють водою. Напій зазвичай витримують в дубових бочках або скляних пляшках від 3 до 8 років.

 

Татранський чай

Трав’яний лікер, виготовлений на основі чаю. Найпоширеніша міцність напою – 52%. Існують багато сортів цього напою, наприклад зі смаком лісових ягід або кокоса.

 

«Бехерівка»

Чеський міцний лікер (фернет), який виробляється в Карлових Варах з 1807 року. Міцність напою 38%, і спочатку він використовувався як ліки. «Бехерівку» готують лише з карловарської води, а ось рецепт напою тримають у таємниці, відомо тільки, що при виробництві «Бехерівки» використовують понад двадцять різноманітних трав.

 

Абсент

Міцний алкогольний напій, в якому містяться від 70 до 86% алкоголю. Головний компонент абсенту – це екстракт полину. Окрім нього, до складу абсенту входять меліса, коріандр, ромашка, м’ята та багато інших компонентів. Абсент найчастіше має смарагдово-зелений колір, але також може бути прозорим, жовтим, синім, коричневим, червоним або чорним. Завдяки зеленому кольору абсент отримав прізвисько Зелена відьма.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему