Поради

Як вибрати найменш шкідливу варену ковбасу

Як вибрати найменш шкідливу варену ковбасу

Ковбаса – не продукт дієтичного харчування, але і серед ковбас можна знайти здорові варіанти.

Експертка з лікувального харчування Марина Сергієнко попередила, що в ковбасі завжди присутня низка сполук, які не можуть позитивно впливати на здоров'я людини. Навіть колір ковбаси, як правило, говорить про те, що цей продукт хімічно доопрацювали. Однак якісну варену ковбасу легко вибрати.

Згідно зі стандартами, така ковбаса повинна бути пружною, без порожнин і грудочок рожевого або світло-рожевого кольору.

До складу такої «здорової» ковбаси можуть входити свинина, яловичина, молоко коров'яче сухе цільне або знежирене, яйця курячі, вода, сіль кухонна харчова, цукор-пісок, прянощі (горіх мускатний або кардамон). Не повинно в неї бути рослинних білків, клітковини і крохмалю.

Кілька Е-добавок можна знайти в найменш шкідливій ковбасі: стабілізатори та регулятори кислотності, аскорбінова та лимонні кислоти, фіксатор забарвлення. При цьому варто пам'ятати, що вони можуть відбитися на здоров'ї негативно.

«Стандарти допускають нітрат натрію, фіксатор забарвлення, підсилювачі смаку, аромату (Е621). У будь-якому випадку, літера Е наводить на думку про те, що це хімічно щось додано. Не є природним. Це може і харчову алергію якусь викликати», - розповіла Сергієнко.

Найнебажаніші для ковбаси добавки — Е536 та Е252. Це канцерогени, і їх у своєму харчуванні варто уникати.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: харчування, Поради
В тему