11 Липня 2024
Новини

Вбивство в Німеччині школярки з України: чехи передали підозрюваного поліції

Вбивство в Німеччині школярки з України: чехи передали підозрюваного поліції

36-річного громадянина Молдови, якого підозрюють у вбивстві 9-річної українки Валерії в Німеччині, передали поліції.

Про це повідомила поліція Саксонії.

Обвинувачений, який 10 липня постав перед слідчим суддею окружного суду міста Хемніц, не коментував звинувачення. Суддя залишив у силі виданий ордер на арешт. Наразі обвинувачений перебуває під вартою в саксонській виправній колонії.

До слова, підозрюваного в убивстві 9-річної Валерії затримали 14 червня у Празі. Досі він перебував у Чехії.

Нагадаємо, уранці 3 червня в німецькому місті Дебельн у федеральній землі Саксонія дорогою до школи зникла 9-річна дівчинка Валерія. Востаннє її бачили того дня близько 06:50 за місцевим часом. Вона йшла до школи та мала сісти в міський автобус, яким щодня їздила на навчання. 

Її сім’я звернулася в поліцію із заявою про зникнення лише у другій половині дня після того, як вона вчасно не повернулася зі школи. Вчителі завчасно не повідомили батьків про те, що Валерія не прийшла на заняття.

Більш ніж через тиждень пошуків у лісі неподалік міста Дебельн знайшли тіло дитини. Його виявили приблизно за три кілометри від будинку сім’ї Валерії. Згодом німецька поліція підтвердила, що тіло належить Валерії. Публічної інформації про точні обставини смерті наразі немає. Поліція продовжує розслідування.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: війна з Росією, вбивство, німеччина, українці, діти, чехія
В тему