Поради

Кому більше шкодить самотність – чоловікам чи жінкам

Кому більше шкодить самотність – чоловікам чи жінкам

«Самотність - це ізоляція від інших людей, яка може негативно позначитися на психічному і фізичному здоров'ї», - повідомила Уляна Петрова, фахівчиня центру сексуальної і сімейної освіти. Вона пояснила, як самотність впливає на психологічне та фізичне здоров'я чоловіків і жінок.

«Іноді жіноча самотність - це гра тих, хто за інерцією чекає нікого дива і при цьому не робить ніяких дій для поліпшення якості власного життя. Цьому є пояснення – себе, рідну, жаліти набагато легше», - пояснила експертка і сказала, що найчастіше ця проблема стосується соціально неактивних жінок і вдів.

Серед жіночих причин життя на самоті відзначають невдалий досвід відносин, проблеми з самооцінкою, різні страхи, трудоголізм, сильну потребу в незалежності і відмову від спілкування з чоловіками. Наслідками цього стану можуть бути наступні прояви: серцево-судинні захворювання, збільшення ваги, зловживання шкідливими продуктами, алкоголем, схильність до суїциду.

У свою чергу, чоловіки в результаті тривалого перебування на самоті ризикують зіткнутися з різними недугами, на зразок депресії, гастриту, мігрені, підвищеного тиску, серцевої недостатності і навіть онкологічних захворювань. Ці прояви негативно позначаються на здоров'ї, що підтверджує і статистика за тривалістю життя: на пострадянському просторі чоловіки живуть в середньому на 10 років менше. Крім того, на відміну від прекрасної статі вони сплять набагато гірше, будучи одинокими.

Тим часом жінок обтяжує самотність і вони бажають зустріти свого супутника, тоді як чоловіки вважають за краще ігнорувати проблему і не шукають рішення.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, чоловіки, жінки, стосунки
В тему