Поради

5 простих порад, як перемогти самотність

5 простих порад, як перемогти самотність

Через коронавірус і режиму ізоляції багато людей пожертвували частиною контактів із зовнішнім світом, тому почуття самотності стало більш поширеним.

Про це йдеться у статті Metro.

Як правило, самотність - це почуття смутку чи порожнечі, коли наша потреба в соціальних контактах не задовольняється. Хоча це саме по собі не класифікується як проблема психічного здоров’я, воно може бути спусковим гачком або провокуючим фактором.

«Дослідження показали, що до групи підвищеного ризику самотності відносяться молоді люди у віці від 18 до 24 років», - каже Стівен Баклі, керівник відділу інформації благодійної організації з охорони психічного здоров'я Mind.

«У 2020 році ми опитали понад 16 тисяч осіб під час самоізоляції і виявили, що самотність було ключовою причиною пригніченості. Почуття самотності погіршило психічне здоров'я майже двох третин жителів Великобританії», - додає експерт.

Психолог Алекс Френкель поділився п'ятьма порадами, як можна перемогти самотність.

  • В першу чергу, він радить зайнятися фізичною активністю, можна спробувати тренування в онлайн-групах. За допомогою віртуальних колективних занять ми не тільки отримуємо відчуття людської взаємодії, а й змушуємо наші тіла рухатися. Під час тренувань наш організм виділяє ендорфіни, які допомагають поліпшити настрій і зменшити сприйняття болю.
  • Друга порада - дотримуватися розпорядку дня. Це допоможе зберігати баланс між роботою та особистим життям.
  • Третя порада - дихання. «Не завжди потрібно відштовхувати тривожні думки, які супроводжують самотність. Якщо вони виникають, просто прийміть, вдихніть, а на видиху подумайте, що це тимчасове відчуття. В інтернеті є безліч дихальних технік, які можна використовувати, щоб знизити тривогу, викликану самотністю», - уточнив експерт.
  • Крім того, він рекомендує вести щоденник і описувати там свої почуття. «Ви зрозумієте, що самотність - це просто емоції, які не визначають вас. Ведення щоденника дозволяє звільнитися від негативних думок і допомагає відволіктися від поганих », - говорить він.
  • П'ята порада - робити масаж, наприклад, купити масажні м'ячі. «Вони зменшують біль і знімають напругу в м'язах, зв'язках і сухожиллях. Використовуйте вагу свого тіла, щоб контролювати глибину тиску », - резюмував психолог.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, Поради, жінки, коронавірус
В тему